POLITISTII PRAHOVENI AU STAT DE VORBA CU COPIII DE LA  CENTRUL DE ZI SFÂNTUL STELIAN URLAŢI
Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară însoţiţi de cei ai Serviciului Rutier Prahova i-au învăţat ieri, 11 iulie a.c., pe copiii Centrului de zi Sfântul Stelian din oraşul Urlaţi, cum să se asigure când traversează strada, cum să se deplaseze în siguranţă pe drumurile publice, dar şi care sunt semnele de circulaţie.
 
18 copii cu vârstele de 6 şi 14 ani au fost îndrumaţi şi consiliaţi astfel încât aceştia să se bucure de o vacanţă în siguranţă.
 
Totodată, au fost provocaţi să discute despre siguranţa pe internet şi care sunt pericolele la care se pot expune prin ’’împrietenirea’’ cu persoane necunoscute în mediul virtual.
 
În cadrul acestei întâlniri elevii le-au transmis poliţiştilor bucuria de a fi copil, iar aceştia din urmă le-au prezentat mijloacele din dotare, autospecialele de poliţie, au purtat discuţii interactive şi s-au bucurat împreună prin jocuri educative, pline de veselie.
 
Astfel de activităţi ale poliţiştilor de siguranţă şcolară vor continua în perioda sezonului estival în cadrul taberelor şcolare, ale centrelor educative, dar şi în şcolile de vară, derulate de unităţi de învăţământ şi organizaţii neguvernamentale.
 
Sursa:IJP Prahova