ACŢIUNI A POLIŢIŞTILOR RUTIERI ÎN COLABORARE CU REPREZENTANŢII RAR. Sancţiuni de aproximativ 6.200 de lei
Noaptea trecută, în intervalul orar 22:30-02:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroului Rutier au acţionat în municipiul Ploieşti pe linie de  "stare tehnică“, împreună cu specialiştii RAR. 
Cu această ocazie au fost controlate 48 de autoturisme şi 2 motocicluri, fiind constatate 17 contravenţii. 
De asemenea, au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare, 5 conducătorilor de autoturisme şi 2 acelora care se deplasau pe motocicluri. Totodată, a fost reţinut şi 1 permis de conducere pentru conducere sub influenţa alcoolului.  
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 6.200 de lei. 
Cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate şi 3 infracţiuni. 
 
Exemplu:
 
În timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al treficului rutier pe Bulevardul Republicii din municipiu, poliţiştii au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiu care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ba mai mult, acesta a prezentat, pentru control, un permis de conducere fals. 
În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale. 
Siguranţa vehiculelor cu care vă deplasaţi este importantă pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic!
 
Sursa:IJP Prahova