Cea de-a 14-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Electronică, Calculatoare şi Inteligenţă Artificială – ECAI 2022 va fi găzduită de UPG Ploiesti
Cea de-a 14-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Electronică, Calculatoare şi Inteligenţă Artificială – ECAI 2022 va fi găzduită de către Departamentul Automatică, Calculatoare şi Electronică – Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti în perioada 30 iunie – 2 iulie 2022.
Prestigioasa manifestare ştiinţifică este organizată anual de un consorţiu de universităţi şi institute de cercetare din ţară şi din străinătate. Promotor al evenimentului este Universitatea din Piteşti, iar organizatori, alături de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti sunt Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, Academia Tehnică Militară – Ferdinand I, Bucureşti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea din Oradea, Jan Wyzykowski University din Polkowice - Polonia, Universitatea Nevşehir din Turcia, Institutul pentru sisteme cu logica fuzzy, Fukuoka, Japonia, INSCC - Bucureşti şi Institutul de cercetări nucleare din Mioveni.
Manifestarea ştiinţifică este organizată sub egida prestigioasei organizaţii internaţionale Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE şi oferă cercetătorilor, comunităţii academice, studenţilor şi specialiştilor din industrie oportunitatea  de a-şi prezenta activitatea, de a se informa cu privire la rezultatele celor mai recente cercetări din domeniile automaticii, ştiinţei calculatoarelor, electronicii, inteligenţei artificiale şi securităţii cibernetice, dar şi să iniţieze colaborări în vederea dezvoltării unor proiecte. 
În ultimii doi ani conferinţa ECAI a fost organizată în regim exclusiv on-line din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19, iar ediţia din acest an reprezintă o premieră întrucât deschiderea, sesiunile de comunicări în plen şi cea de-a 10 ediţie a IWSSS – International Workshop on Systems Safety & Security se vor desfăşura în regim hibrid, iar lucrările pe secţiuni se vor desfăşura on-site. De asemenea, pentru participanţii care sunt încă afectaţi de restricţiile de călătorie se vor organiza şi patru sesiuni on-line (e-session).
În cadrul ediţiei din acest an vor fi prezentate peste 120 de lucrări, având autori din mai mult de 23 de ţări printre care amintim România, Canada, China, Egipt, Franţa, Ungaria, India, Iordania, Polonia, Slovacia, Spania, Thailanda, Tunisia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Vietnam. Lucrările au fost atent selectate de un comitet ştiinţific format din specialişti recunoscuţi din domeniile conferinţei.
Totodată, va fi organizată şi o masă rotundă la care vor participa reprezentanţi ai unor companii reprezentative din domeniile automatizărilor industriale, securităţii cibernetice, producţiei şi distribuţiei energiei, industriei de petrol şi gaze. Dezbaterile se vor concentra pe identificarea competenţelor necesare viitorilor specialişti în domeniile automatică, calculatoare şi electronică pentru a putea răspunde provocărilor şi schimbărilor impuse de noile tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială, realitatea virtuală sau tehnologia blockchain.
Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc pe 30 iunie 2022 de la ora 9.00 în prezenţa rectorilor celor două universităţi, a invitaţilor din industrie, a participanţilor la conferinţă şi a membrilor comunităţii academice a UPG Ploieşti.
Detalii despre conferinţă pot fi obţinute de la conf. dr. ing. Pricop Emil, director Departament Automatică, Calculatoare şi Electronică, tel 0723083522, e-mail emil.pricop@upg-ploiesti.ro.
 
Sursa:Comunicat de presa Conf.univ.dr. Mirela Dulgheru,
Purtător de Cuvânt - UPG Ploiesti
Foto ilustrativ/www.ziarulprahova.ro