ACŢIUNI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂŞURATE PE LINIA CONSUMULUI ŞI TRAFICULUI DE DROGURI
Prevenirea şi combaterea consumului şi traficului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliţiei Române.
 
Principala categorie de populaţie vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceştia sunt mult mai deschişi la nou, la risc, mai dispuşi să încerce noi experienţe.
 
Pentru că interacţiunea în mod direct a elevilor cu experţii structurilor care se ocupă de această linie de muncă, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Prahova, împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, precum şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au desfăşurat, începând cu data de 23 iunie a.c., şi până azi, 29 iunie, activităţi informativ-preventive în cadrul a 4 licee din judeţ, la care au participat peste 350 de elevi. 
 
Discuţiile au fost legate de riscurile consumului de droguri, privind reacţiile biochimice declanşate la nivelul organismului uman, dar şi consecinţele asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale sau sociale, discutându-se totodată şi despre prevederile legislative în materia traficului şi consumului de droguri.
 
Totodată, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane le-au prezentat elevilor informaţii privind formele traficului de persoane şi moduri de racolare a victimelor cu exemple din activitatea practică, fiind vizionate în proiecţie video mai multe materiale cu scop infromativ-preventiv.
 
Sursa:IJP Prahova