
În perioada 21 – 22 iunie, s-au înregistrat 20 situaţii de urgenţă, echipajele de salvatori fiind solicitate la 6 misiuni de stingere a incendiilor, 32 cazuri SMURD, precum şi la 8 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.
De asemenea, 34 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.
Totodată, echipajele de pompieri au asigurat măsurile specifice la un eveniment rutier produs în localitatea Cocorăştii Colţ şi care din fericire nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale însemnate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
La nivelul judeţului Prahova au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice (urşi) în localităţile Sinaia şi Breaza.
Val de incendii de locuinţe în Prahova!
Pompierii prahoveni au fost în alertă marţi, în jurul orei 06:49, după un anunţ referitor la un incendiu care a cuprins o locuinţă din localitatea Ariceştii Rahtivani. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, dar şi o ambulanţă SMURD. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperişul unei locuinţe pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp. Din primele cercerări, se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric.
Un incendiu puternic a avut loc marţi, în jurul orei 16:10, la un grup de locuinţe din localitatea prahoveană Băicoi.
La locul evenimentului au fost mobilizate cinci echipaje de stingere, dar şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD, care au acţionat pentru stingerea flăcărilor şi pentru înlăturarea efectelor negative.
Vâlvătaia se manifesta la acoperişul a două locuinţe, ulterior propagându-se la alte două locuinţe şi anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Pentru a domoli flăcările pompierii prahoveni s-au luptat peste 5 ore în condiţii extrem de grele având în vedere atât temperaturile ridicate, dar şi condiţiile care au favorizat propagarea flăcărilor.
Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată.
Puteţi preveni astfel de evenimente, dacă:
efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
la suplimentarea receptoarelor vă asiguraţi că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.
Sursa:ISU Prahova
Foto ilustrativ