ISU Prahova  va desfăşura un exerciţiu de mare amploare, în situaţia producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana şi Câmpina

În perioada 23 - 24.06.2022, începând cu ora 09:00, se va desfăşura un exerciţiu de mare amploare, în situaţia producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana şi Câmpina.

Conform scenariului, pe fondul unei instabilităţi atmosferice accentuate, cu frecvente descărcări electrice, din cauza unui trăsnet puternic se dezvoltă rapid un incendiu care cuprinde fondul forestier. 4 adulţi dintr-un grup de 7 persoane, care se deplasau cu ATV-ul pe un drum forestier au căzut într-o râpă la o adâncime de aproximativ 15 m. Din fericire, este doar scenariul unui exercitiu tactic care are ca scop pregătirea pompierilor şi testarea capacităţii de reacţie, dar şi modul de organizare şi implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

Cu un scenariu dinamic şi în continuă schimbare, aşa cum se întâmplă în situaţiile reale, exerciţiul va urmări modul de lucru integrat al salvatorilor, dar şi verificarea procedurilor de intervenţie în situaţiile simulate, precum şi identificarea aspectelor ce trebuie perfecţionate, atât procedural, cât şi individual.

Exerciţiul va avea mai multe faze: în prima fază se va interveni pe plan local cu forţe şi mijloace în teren dar şi cu convocarea CJSU (Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) şi cu activarea CJCCI (Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei).

Având în vedere amploarea scenariului se va organiza un Punct Operativ Avansat (tabără pe timpul nopţii ) care va coordona situaţiile operative şi va testa capacitatea de răspuns a jucătorilor.

Totodată, 83 de pompieri militari şi gradaţi profesionişti cu 17 autospeciale de intervenţie, precum şi o tabără mobilă, un container multirisc şi opt motompome vor asigura intervenţia în situaţia simulată.

 

Sursa:Comunicat ISU Prahova