Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova gazduieste vernisajul expoziţiei „Ilustraţii din cuvinte – expoziţie de caligrafie”, ediţia a VII-a
 
Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti vă invită joi, 2 iunie 2022, ora 11.00, la sediul din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, la vernisajul expoziţiei „Ilustraţii din cuvinte – expoziţie de caligrafie”, ediţia a VII-a. Scopul expoziţiei este de a readuce în atenţia publicului larg Caligrafia - arta de a scrie frumos de mână, într-un secol XXI în care această artă a fost înlocuită de către noile tehnologii informaţionale.
 
Proiectul expoziţional dedicat caligrafiei este rodul unui parteneriat de colaborare între Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti. Sub coordonarea d-nei prof. dr. Elena Butunoi, elevi din clasele a IX-a B, a X-a B, a X-a G, a X-a H, şi a XI-a H, implicaţi în proiectul educaţional „Caligrafia – arta scrisului” au realizat Cărţi Poştale, îmbinând caligrafia cu arta plastică.
 
Sursa:Comunicat  Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova