Cu prilejul Zilelor Oraşului Ploieşti, artiştii Filarmonicii ”Paul Constantinescu” sustin  două concerte extraordinare
Duminică, 22 mai, de la ora 13.00, Orchestra Populară "Flacăra Prahovei", condusă de dirijorul Marian Dovîncă vă aşteaptă la un spectacol folcloric pe care îl va susţine alături de soliştii săi Traian Frîncu, Gelu Voicu, Gigi Stoica, Violeta Barac-Visarion şi Adriana Deaconu.
Invitaţi sunt dansatorii Ansamblului Folcloric “Doina Prahovei”, coordonat de coregraful Marian Marinică, împreună cu solista Antonia Cernat.
Duminică, 22 mai, de la ora 20.00, Pasărea Rock şi orchestra simfonică ploieşteană vă propun ”Pasărea Rock Simfonic”.
Formaţia compusă din Mircea Baniciu - invitat de onoare, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Josef ”Ioji” Kappl, Nicu Paţoi (chitară), Narcis Tran Korsar (chitară şi voce) şi Codruţ Croitoru (voce) va concerta alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploieşti condusă de la pupitrul dirijoral de Iulian Rusu. Povestitor va fi actorul Paul Niculae.
Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” Ploieşti:
”Am pregătit un show extraordinar, un spectacol de sunet şi lumini, un eveniment care să încheie magistral o sărbătoare aşa cum este cea dedicată Zilelor Ploieştiului. Va fi ceva ce nu s-a mai văzut în istoria recentă a oraşului nostru. Şi spun asta cu bucuria artistului care şi-a dorit foarte mult să fie pe scenă, ca dirijor, dar care a preferat să se implice personal în organizarea evenimentului. Vă promit că veţi asista la un spectacol cum nu aţi mai văzut, un spectacol cu una dintre cele mai iubite trupe româneşti şi cu o orchestră simfonică despre care ştim deja că este mereu la înălţime. Vă aşteptăm cu drag!”
Ambele evenimente se vor desfăşura pe scena amenajată pe Bulevardul Independenţei, la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, şi sunt incluse în programul Festivalului „Zilele Oraşului Ploieşti”, organizat de Primaria Ploiesti în parteneriat cu Filarmonica Paul Constantinescu - Ploiesti