Noaptea Muzeelor si Ziua Internationala a Muzeelor la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si sectiile sale –doua evenimente de succes
 
Noaptea Muzeelor si Ziua Internationala a Muzeelor la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si sectiile sale
 
          Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale din Ploieşti şi judeţ au organizat o serie de activitaţi cultural-educative cu ocazia evenimentelor desfãşurate atât pe plan naţional, cât şi la nivel internaţional, respectiv Noaptea Muzeelor/14 mai a.c şi Ziua Internaţionalã a Muzeelor/18 mai a.c.
          Ȋn cadrul acestor evenimente, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi la secţiile sale din Ploieşti şi judeţ, au trecut pragurile celor 16 secţii muzeale un numãr de 7740 de vizitatori.
          Copii, tineri şi adulţi s-au bucurat de toate momentele pregătite, cele douã evenimente fiind acţiuni de succes şi ocazii perfecte de a descoperi muzeele prin vizitare expoziţiilor de bazã, care valorificã piese excepţionale din patrimoniul instituţiei.
          Având ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului pe care ȋl are muzeul în dezvoltarea societăţii, Noaptea Muzeelor şi Ziua Internaţionalã a Muzeelor au menirea să consolideze relaţiile de cooperare dintre muzee, specialiştii acestora şi public. Plecând de la aceste principii, muzeele şi instituţiile culturale şi-au aprins luminile, deschizând porţile cãtre publicul larg şi contribuind astfel la conturarea identităţii culturale naţionale şi europene.
 
 Sursa:Comunicat  Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
 
Foto ilustrativ/gazetaph.ro