Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă aşteaptă la Noaptea Europeană a Muzeelor
Intrarea este gratuită, între orele 17.00 – 22.00, la secţiile Muzeul Omului din Palatul Culturii Ploieşti et.1, (intrarea pe Scările Mari) şi Muzeul Petrolului din Ploieşti, str. Dr. Bagdasar nr.8.
 
La Muzeul Omului, descoperiţi şi exploraţi tainele apariţiei vieţii pe pământ, ”Cine suntem noi”, secretul ADN-ului, biodiversitatea planetei, protejarea şi conservarea naturii, diversitatea populaţiei pe planetă şi jocuri interactive prin tehnica multimedia din expoziţia permanentă. Pe holurile muzeului puteţi admira şi expoziţia temporară ”Viaţă de melc la firul ierbii”.
 
La Muzeul Petrolului urmăriţi evoluţia industriei petroliere româneşti, admirând exponate de mare interes istoric şi documentar: documente originale şi în facsimil, hărţi geologice, diorame, documentaţie tehnică de profil, fotografii şi machete care reproduc utilaje specifice din domeniul petrolier, precum şi diverse procese tehnologice. De asemenea, puteţi vizita şi expoziţia temporară închinată marelui savant român Lazăr Edeleanu, considerat întemeietorul petrochimiei româneşti şi universale.
 
Noaptea Muzeelor este un eveniment european de succes, desfăşurat la nivel internaţional şi se află anul acesta la a 18-a ediţie. A fost iniţiat de Ministerul Culturii si Comunicării din Franţa şi patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor.
 
România este participantă încă de la prima ediţie la Noaptea Europeană a Muzeelor, iar Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului.
 
Sursa:CJ Prahova