Filarmonica” Paul Constantinescu” Ploieşti sărbătoreşte Ziua Internaţională a Jazz-ului cu “Songs of a Quiet Bird”
Sâmbătă, 30 aprilie a.c., de la ora 19.00, in sala” Ion Baciu”, Filarmonica” Paul Constantinescu” Ploiesti sarbatoreste Ziua Internaţională a Jazz-ului cu “Songs of a Quiet Bird”.
Ana Dubyk (voce), alături de Razvan Cojanu (bas), Sorin Zlat Jazz Artist (pian) şi Tavi Scurtu (tobe) vor urca pe scena Filarmonicii ploiestene.
Proiectul constă în muzica orginială a Anei, ce încorporează experienţele pe care le-a avut în ultimii ani. De la piesa "Silence in Petrila", la "Birds" şi” Magic Moonrise”, compoziţiile ei sunt descrieri ale unor poveşti la care a luat parte, ori pe care a avut ocazia să le observe de-a lungul timpului.
Ana Dubyk a studiat pian clasic şi canto clasic la liceul de muzică din Timişoara, continuând cu secţia de jazz a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar în 2018 a absolvit Masterul în cadrul secţiei de jazz de la Prins Claus Conservatory din Groningen, Olanda. A cântat în diferite cluburi şi festivaluri din România, New York, Olanda şi Republica Moldova (Filmul de Piatră, JazzTM, ShortsUP etc). A colaborat cu muzicieni din Columbia, SUA, Coreea, Italia, Spania, Franţa, Lituania, Rusia şi cu muzicieni români precum Mircea Tiberian, John Betsch, Albert Tajti, Toma Dimitriu, George Dumitriu, Sian Brie, Răzvan Cojanu, Andrea Caruso, Michael Acker, Mihai Iordache, Iulian Nicolau etc. Face parte din grupul a capella The Twisters, alături de care a colaborat cu pianistul de jazz, compozitorul şi profesorul Mircea Tiberian în musical-ul "Jazzy Tarot". Printre proiectele sale regăsim grupul acapella Blue Noise, From A Quiet Place.
Anul acesta, urmează să lanseze şi primul album - "Halcyon", împreună cu George Dumitriu şi Andrea Caruso.
 
 
Detalii şi rezervări la numărul de telefon:0726 203 744
Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) şi 10 lei (elevi/studenti) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii şi online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/.../concert-de-jazz-songs.../
Biletele virtuale, pentru vizionarea on-line a evenimentului, sunt disponibile aici: https://virtualconcerthall.ro/.../bilet-virtual.../
 
Sursa: Filarmonica” Paul Constantinescu” Ploiesti