Miercuri incepe Ploiesti Jazz Festival . Concert de Deschidere

Filarmonica "Paul Constantinescu" vă invită la cea de-a XII-a ediţie a „Ploiesti Jazz Festival” ce debutează miercuri, 22 noiembrie, cu un concert de jazz extraordinar! Astfel, de la ora 19:00 este programat ”Fits cântă Piaf”, iar de la ora 21:00 „Jassy Jazz Orchestra”.

Alături de dirijorul Cristian Oroşanu, pianistul Mariano Castro şi Alexandra Fits – voce, orchestra noastră simfonică deschide „Ploieşti Jazz Festival” cu un concert care aduce pe scena Filarmonicii cele mai îndrăgite melodii ale celebrei cântăreţe Edith Piaf în interpretarea unei tinere despre care francezii au spus că vorbeşte o franceză impecabilă, “fără accent”.

De la ora 21:00 o altfel de orchestră, de jazz, va evolua în cadrul Concertului de Deschidere - “Ploieşti JAZZ Festival”. Este vorba despre „Jassy Jazz Orchestra” care nu vine singură ci împreună cu Henrick Solera, renumit muzician, interpret vocal şi entertainer suedez. Înfiinţată în anul 2016 sub conducerea marelui trompetist Emil Bîzgă, orchestra se constituie din cincisprezece muzicieni români din Iaşi. Concertul aduce la viaţă sunetul vechiului Big Band asociat cu repertoriile celebrilor cântăreţi precum Franck Sinatra şi Dean Martin.

Vă aşteptăm, aşadar, la Concertul de Deschidere - “Ploieşti JAZZ Festival”, eveniment care înscrie Filarmonica „Paul Constantinescu” pe harta internaţională a jazz-ului, continuând o tradiţie de aproape şaizeci de ani când, pentru România, jazz-ul se năştea la Ploieşti.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro şi pe jazzploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţul de 50 de lei.