Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti  face precizari privind un audit  al Curtii  de Conturi Prahova
Referitor la informaţiile apărute în mass media în ultimele zile, potrivit cărora Curtea de Conturi ar fi imputat Filarmonica Paul Constantinescu - Ploiesti efectuarea de plăţi salariale necuvenite în cunatum de aproape două milioane de lei, facem următoarele precizări:
 
Curtea de Conturi a venit în misiune de audit financiar în cadrul U.A.T.M Ploieşti în perioada 03.06.2021 – 29.07.2021 – pentru a verifica activitatea asupra situaţiilor financiare întocmite până la data de 31 decembrie 2020, ale aceluiaşi an.
 
În urma contestaţiilor Filarmonicii ”Paul Constantinescu” şi ale U.A.T.M. Ploieşti, cu privire la constatările auditului din cadrul misiunii amintite, Curtea de Conturi a decis ”Efectuarea de intervenţii scrise la emitenţii acestor acte normative şi la organele deliberative locale pentru stabilirea încadrării în grilele de salarizare conform Legii nr. 153/2017 a instituţiilor publice locale din domeniul culturii şi, în funcţie de răspunsurile primite, se vor efectua verificări de către serviciul de audit intern de la nivelul U.A.T.M. Ploieşti....” cu termen 31.03.2022.
 
Menţionăm că până în acest moment NU există o decizie finală a misiunii amintite.
 
În urma intervenţiilor scrise la emitenţii actelor normative (Ministerul Culturii, Ministerul Muncii şi protecţiei Sociale şi Parlamentul României) Filarmonica ”Paul Constantinescu” a intrat în posesia unor răspunsuri care au fost depuse, conform solicitărilor. Totodată, menţuinăm că referitor la ”vidul legislativ” din Legea nr. 153/2017, au fost luate mai multe măsuri, după cum urmează:
 
- Prin Decizia nr. 413/10 iunie 2021, Curtea Constituţională hotărăşte neconstituţionalitatea sintagmei ”Alte instituţii de spectacole sau concerte”, cuprinsă în Anexa III ”Culturi” din Legea cadru nr. 153/2017;
- Prin PLX 487/2021, mai mulţi deputaţi au iniţiat o propunere legislativă referitoare la modificarea şi completarea Legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În acest moment proiectul este încă în analiză şi dezbatere, în Camera Deputaţilor.
 
În concluzie, Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploieşti îşi arată deschiderea şi disponibilitatea de a oferi, în baza legii, orice informaţii complete, documentate şi netrunchiate.
 
Sursa:Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploiesti