CONCERT SIMFONIC cu maestrul Jozsef Horvath , la Filarmonica

Seria Concertelor Simfonice deosebite continuă, în luna noiembrie, la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti cu un nou eveniment din Stagiunea Aniversară 65.

Astfel, joi, 9 noiembrie, de la ora 19:00, maestrul Jozsef Horvath va dirija orchestra noastră simfonică într-un program ce va încânta, ca de fiecare dată, publicul ploieştean.

Prima parte a serii se constituie din două lucrări pe cât de contrastante pe atât de fascinante, ce aparţin unora dintre cei mai importanţi compozitori ai secolului XX. „Dansul focului” din baletul „Amorul Vrăjitor” de Manuel de Falla va deschide seara, urmat de Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în la minor de Dmitri Sostakovich, în interpretarea lui Cosmin Stoica, Concert-maestru în orchestra simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu”.

În cea de-a doua jumătate a concertului ne întoarcem în clasicism pentru Simfonia a VII-a în La major de Ludwig van Beethoven, lucrare ce a fost considerată, la premieră, una dintre cele mai bune ale compozitorului. Partea a doua, Allegretto, este extrem de cunoscută şi îndrăgită de public, fiind inclusă în coloana sonoră a filmului “Knowing” cu Nicholas Cage şi folosită ca fond muzical în celebrul joc pe calculator „War Thunder”.

În concertul de joi, 9 noiembrie, ne bucurăm să îl avem invitat pe maestrul Jozsef Horvath, dirijor al Operei Naţionale Române din Cluj şi al Operei Maghiare din Cluj care, alături de Cosmin Stoica, unul dintre cei mai valoroşi violonişti din România şi de orchestra noastră simfonică, va purta publicul prezent pe aripile muzicii clasice şi romantice deopotrivă.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student.