„Bani gratis” este cel mai recent spectacol al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiesti

Sâmbătă, 12 februarie, şi duminică, 13 februarie, vor avea loc, pe scena Teatrului „Toma Caragiu”, primele reprezentaţii ale celei mai recente producţii a secţiei Dramă: comedia „Bani gratis”, de Ray Cooney. Traducerea textului şi regia artistică a spectacolului sunt semnate de Ioan Coman, „Bani gratis” marcând debutul său în calitate de regizor, iar scenografia este realizată de Ionuţ Vişan, aflat, de asemenea, la prima experienţă în calitate de scenograf.

Subiectul pe care îl abordează piesa este iluzia îmbogăţirii peste noapte: în urma unei confuzii, Henry Perkins, un contabil obişnuit din Londra, se întoarce acasă cu o geantă plină de bani. Presupunând că banii au fost obţinuţi ilegal şi că nimeni nu va informa poliţia despre lipsa lor, Henry îi propune soţiei sale, Jean, să plece împreună la Barcelona. Însă, contrar aşteptărilor, Jean nu îi împărtăşeşte entuziasmul, iar exaltatul Henry, care visează la o viaţă prosperă şi lipsită de griji, se vede prins într-un vârtej de minciuni şi situaţii neprevăzute, din care nu lipsesc personajele surpriză. La fel de neaşteptat cum a început, visul lui Henry se prăbuşeşte la finalul spectacolului, el redevenind acelaşi funcţionar umil dintotdeauna.

În distribuţie, publicul îi va putea vedea pe actorii: Ion Radu Burlan (Henry Perkins), Clara Flores (Jean Perkins), Dragoş Câmpan (Vic Johnson), Nadiana Sălăgean (Betty Johnson), Paul Chiribuţă (Slater), Karl Baker (Davenport), Alin Teglaş (Bill), Iuliu Gâlea (un pieton); ilustraţia muzicală este realizată de Dragoş Câmpan, light-design Cristian Şimon.

Vă aşteptăm cu drag la teatru, să urmăriţi un spectacol care se adresează în primul rând iubitorilor de comedie, dovedind, o dată în plus, că într-o lume aflată într-un moment de redefinire, umorul înseamnă o fereastră deschisă către speranţă şi către optimism.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774, sau on-line, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secţiunea Program spectacole. 

Sursa:Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiesti