Ploieşti Jazz Festival a primit Înaltul Patronaj al Casei Regale a României

Ploieşti Jazz Festival a primit aseară, în cadrul unei ceremonii oficiale desfăşurată la Palatul Regal din Bucureşti, Înaltul Patronaj al Casei Regale a României.

La festivitate au fost prezenţi directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, Vlad Mateescu, directorul adjunct artistic Georgiana Frîncu şi  directorul economic, Adriana Tvardochlib, precum şi viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim.

Înaltul Patronaj este acordat de către membrii Familiei Regale a României unor organizaţii, instituţii sau unor evenimente cu caracter anual. Conferirea “Înaltului Patronaj” reprezintă o recunoaştere a calităţii unei organizaţii, instituţii sau a unui proiect şi reflectă totodată interesul acelui membru al Familiei Regale în domeniul respectiv. Înaltul Patronaj se acordă instituţiilor, organizaţiilor şi evenimentelor anuale a căror activitate se circumscrie Viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a României.

Onoranta disctincţie, oferită de Majestatea Sa Margareta, vine după două ediţii excepţionale ale Ploieşti Jazz Festival, desfăşurate, de asemenea, sub auspiciile Familiei Regale a României. Momentul a fost cu atât mai emoţionant cu cât a fost acordat în ziua în care s-au împlinit 99 de ani de la Încoronarea Suveranilor Ferdinand şi Maria şi  în preajma aniversării Centenarului naşterii Regelui Mihai I.

Mulţumim Casei Regale a României pentru încredere şi, de asemenea, mulţumim tuturor celor care au ajutat Filarmonica şi Ploieşti Jazz Festival în a susţine excelenţa!

”Sunt deosebit de onorat, ca în numele acestei instituţii pe care o conduc vremelnic, Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploieşti, organizator al Ploiesti Jazz Festival să primesc această distincţie. Multumesc unei echipe frumoase, unor oameni frumosi si nebuni care au îmbrăţişat şi au suportat "nebunia" mea! Mai mult de atât mulţumesc celor care au încredere si ma sprijină în acţiunile desfăşurate” - Vlad MATEESCU, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”.

”Consecvenţi misiunii de a susţine iniţiativele valoroase, reprezentanţii Casei Regale a României susţin astfel deschiderea culturală a oraşului Ploieşti, reafirmând importanţa educaţiei ca motor de dezvoltare socială. Înaltul Patronaj acordat Festivalul Internaţional de Jazz certifică rolul acestui eveniment în promovarea actului artistic relevant, statutul său de platformă de afirmare pentru tinerele talente şi, din aceste motive, importanţa sa în strategiile de dezvoltare.

Îmbogăţit de acest simbol, primul şi cel mai longeviv festival de jazz din România ne aminteşte, într-o perioadă dificilă, că avem nevoie de repere statornice. Gestionăm cu responsabilitate criza sanitară, fără a uita că trebuie să construim, împreună, speranţa. Echipa de organizare şi-a continuat munca, înfruntând o perioadă de impredictibilitare, efort depus pentru pentru toţi iubitorii de muzică jazz din Ploieşti şi pentru a asigura continuitatea actului artistic într-un oraş creativ, care mizează pe educaţie şi pe cultură.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, i-a înmânat certificatul de Înalt Patronaj Regal Dlui Vlad Mateescu, Director al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti şi Director al Festivalului Internaţional de Jazz. Un moment dedicat minunatei echipe a filarmonicii şi tuturor celor care au contribuit, de-a lungul timpului, la prestigiul acestui eveniment” - Daniel NICODIM, viceprimar Ploieşti.

Sursa:Comunicat Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploiesti