Filarmonica
 
Filarmonica "Paul Constantinescu" organizează în perioada 20-24 octombrie 2021 a - XIVI-a ediţie a "Ploieşti Jazz Festival". Pentru a patra oară, acesta se va desfăşura sub egida Ministerului Culturii şi, sperăm, pentru a treia oară, sub auspiciile Familiei Regale a României. 
Filarmonica ploieşteană manifestă un interes deosebit pentru acest gen de muzică poate şi pentru că îi revine ca o datorie, ştiut fiind faptul ca istoria jazz-ului românesc a început în urmă cu peste 50 de ani, la Ploieşti. 
Anul acesta spectatorii noştri vor putea participa la o ediţie specială a "Ploieşti Jazz Festival", care aduce pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" nume mari, artişti consacraţi ai jazz ului internaţional.
 
Pentru că jazz-ul ne îndeamnă să fim neconvenţionali, campania de promovare a "Ploieşti Jazz Festival" se va desfăşura în afara sălii de spectacole şi cuprinde proiecte ca "Jazz in The Bus" (marţi, 5 oct. ora 12.00, marţi, 12 oct, ora 12.00) sau "Caravana Ploieşti Jazz Festival" (sâmbătă, 9 oct, ora 18.00, sâmbătă, 16 oct ora 18.00). Luni, 11 octombrie, ora 19.00 este programat concertul  „Violoncellissimo” – muzică jazz-rock, iar marţi, 12 octombrie, de la ora 18.00 va avea loc Conferinţa „ROJAZZ 50 + 2”. În weekend-ul 15-17 octombrie sunt programate transmisii live ale concertelor din cadrul ediţiilor anterioare ale Ploieşti Jazz Festival pe pagina de Facebook. Sâmbătă, 23 octombrie, ploieştenii pot admira o expoziţie de maşini de epocă în parteneriat cu Retromobil România – Esplanada Palatului Culturii. În perioada 1-24 octombrie, la Ploieşti Shopping City şi AFI Ploieşti sunt deschise repoziţiile de picturi realizate de elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti, coordonaţi de doamnele profesor Rita Bădulescu, Liliana Marin, Adriana Brăileanu, Iulia Ignat, respectiv de Afişe cu „Istoria Jazz-ului” 
Propunerile ediţiei a - XVI- a Ploiesti Jazz Festival sunt de neratat.
Evenimentul va fi deschis miercuri, 20 octombrie, cu proiectul Hybrid Symphonic Jazz – Elena Mîndru (FIN) şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii ploieştene. „Piano Day”, este programat să aibă loc pe 21 octombrie şi îi va avea în prim plan Toma Dumitriu, Albert Tajti, Ion Baciu Jr., Sorin Zlat & Ploieşti Jazz Trio.
Vineri, 22 octombrie, veţi putea asculta Michael Acker Group (AUS) şi Nicolas Simion Group (GER). Arcuş Trio (ROU) şi Ploieşti Big Band Jazz Society – dirijor Răzvan Cojanu vă dau întâlnire sâmbătă, 23 octombrie.
Cea de-a XVI-a ediţie a Ploieşti Jazz Festival se va încheia duminică, 24 octombrie, cu “I remember Johnny” – Cristian Soleanu Quintet şi Tetris – Cătălin Milea Quartet, care o va avea invitată pe Ana Maria Roşu (voce).
Biletele, în valoare de 100 de lei/zi şi abonamentele, care costă 400 de lei şi sunt valabile în toate cele cinci zile ale Festivalului, se gasesc la casa dxe bilete a Filarmonicii sau online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/ploiesti-jazz-festival-2021-20-24-octombrie-2021/
Ploieşti Jazz Festival va fi transmis integral online, iar biletele virtuale pot fi achiziţionate de aici: https://virtualconcerthall.ro/produs/bilet-virtual-transmisie-live-ploiesti-jazz-festival-2021-20-24-octombrie-2021/
 
ATENŢIE! În contextul cresterii incindenţei cazurilor de SARS-CoV-2, participarea la concertele Filarmonicii „Paul Constantinescu” se va face în condiţii speciale.
Astfel, în funcţie de momentul sosirii veţi fi conduşi de către voluntarii responsabili cu plasarea către locurile disponibile.
Este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe toată perioada derulării concertului.
Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. 
 
Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo
 
Violoncellissimo vine la Ploieşti luni, 11 octombrie, de la ora 19.00, după ce a fost aplaudat în alte două oraşe importante: Deva şi Braşov.
După succesul din anii trecuţi, turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo revine pe scenele de concert din România propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan. În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susţină concerte în diferite formule şi în diferite locuri. Iar aceste invitaţii au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât şi, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinaţia dintre profesionalism, prietenie, dialog între generaţii şi multă veselie… o combinaţie devenită rarisimă în România!
Publicul a avut ocazia de a aplauda unii dintre cei mai buni violoncelişti din România, dar şi rezultatele extraordinare la care duce excelenta relaţie dintre Maestru şi Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul şi profesorul celorlalţi membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formaţie, care poate avea un număr variabil de instrumentişti, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în ţară şi peste hotare.
Şi de această dată, ca şi în anii ce au trecut, violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia “extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară – cu apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Washington şi nu numai, dar şi într-o apariţie surprinzătoare în finala de la… „Românii au talent”.
 
Sursa:Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploiesti