Maestrul Ion Caramitru a părăsit scena vieţii. Dumnezeu să-l odihneasca-n pace
Marele actor Ion Caramitru a încetat din viaţă.
 Vestea tristă a fost confirmată, relatează Realitatea PLUS.
Artistul în vârstă de 79 de ani a decedat în duminică seară, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat. Se pare că decesul său ar fi survenit în urma unei infecţii.
„Dacă a murit nu a şi dispărut. A fost un adevărat stâlp al teatrului românesc. S-a zbătut pentru pensii speciale pentru artiştii români. Nu îmi vine a crede ce se întâmplă. Verificaţi, va rog. Cui ne lasă? În el am avut întotdeauna un sprijin... Ştia să pună degetul acolo unde trebuie. Ştiam că dacă cineva are nevoie de sprijin, dacă intervine Tino va fi bine. S-a zbătut de ani de zile. Ştiam că avem un Dumnezeu acolo sus care se numeşte Tino Caramitru. Suntem orfani. (Actori buni - n.r.) Mai rămânem aproape deloc. Să îi păstraţi memoria. E un român adevărat. Teatrul Naţional a îmbrăcat hainele pe care le poartă datorită lui”, a afirmat, plin de emoţie, actorul Alexandru Arşinel, la Realitatea PLUS.
Ion Caramitru a fost un actor de teatru şi film, regizor şi politician român.
 A fost ministru al Culturii între anii 1996 şi 2000, în cabinetul Victor Ciorbea.
A fost căsătorit cu actriţa Micaela Caracaş şi a avut trei băieţi: Ştefan, Andrei şi Matei Caramitru.
A fost preşedinte al UNITER din 1990, iar începând cu anul 2005 a fost directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, potrivit Wikipedia.
Vestea cutremurătoare vine la doar câteva ore după anunţul decesului lui Ivan Pataichin, marele nostru sportiv, care a încetat din viaţă tot la Spitalul Elias, duminica dimineaţă.