Toma Caragiu va fi omagiat la Teatrul care ii poarta numele
 
 Sambata, 21 august, se implinesc 96 de ani de la nasterea lui Toma Caragiu. Cel care, vreme de 12 ani, a condus institutia care ii poarta astazi numele, s-a nascut in anul 1925, la Hrupisti, in Grecia, intr-o familie de aromani, alaturi de care, in 1940, ajunge in Romania, stabilindu-se la Ploiesti.
     De-a lungul intregii sale vieti, Toma Caragiu a demonstrat un devotament exceptional pentru teatru, daruindu-ne povesti si personaje interpretate magistral, sau scenete de un umor subtil, cu inteles profund.
     Cu ocazia celor 96 de ani de la nasterea sa, ii invitam pe cei care il poarta inca in suflet sa participe la activitatile organizate in amintirea marelui actor care si-a pus ampreta asupra evolutiei institutiei noastre.
     Astfel, sambata, 21 august, de la ora 11.00, vom aduce un omagiu la statuia acestuia, aplasata in scuarul din vecinatatea Teatrului, si la bustul din foyerul Teatrului „Toma Caragiu”.
   Pe parcursul intregii zile, in foyer-ul principal al institutiei va putea fi vizitata si o expozitie fotodocumentara alcatuita din imagini ce imortalizeaza o parte din marile roluri jucate de Toma Caragiu pe scena teatrului ploiestean sau a unor teatre bucurestene de renume. De asemenea, va putea fi urmarit un material video cu interviuri-marturii ale unor personalitati teatrale: Horatiu Malaele, Florin Zamfirescu, Marin Moraru, Mihai Malaimare, Mircea Diaconu.
     Seara, de la ora 18.30, va invitam sa urmariti spectacolul „Omul care a vazut moartea”, o comedie de Victor Eftimiu, versiune scenica Andreea Vulpe, regia Cristi Juncu.
      Va asteptam sa ne fiti alaturi pentru a evoca impreuna amintirea marelui artist, patronul spiritual al Teatrului nostru.
 
Sursa:Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiesti