Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită  la vernisajul expoziţiei temporare „Expoziţia Generală Română din 1906. 115 ani de la organizare”
Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită luni, 7 iunie 2021, ora 11.00 la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, la vernisajul expoziţiei temporare „Expoziţia Generală Română din 1906. 115 ani de la organizare”.
Expoziţia Generală Română a fost organizată cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la urcarea pe tron a lui Carol I, a 25 de ani de la proclamarea Regatului României şi a 1800 de ani de la cucerirea Daciei de împăratul Traian. Menirea expoziţiei jubiliare naţionale a fost să prezinte românilor, dar şi Europei trecutul istoric al românilor şi progresele României în plan economic, politic, militar şi cultural, de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.
Expoziţia, prilejuită de împlinirea a 115 ani de la deschiderea primei expoziţii naţionale, valorifică din patrimoniul muzeului – fotografii, cărţi poştale şi medalii.
 
Sursa:Comunicat Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova