FESTIVALUL NAŢIONAL „I. L. CARAGIALE” Ediţia a XVIII-a, ediţie online, 26 aprilie – 26 mai 2021
Concursul Naţional de Teatru Amator „I. L. Caragiale”
Concursul Naţional de Proză Scurtă pentru Liceeni „I. L. Caragiale”
REGULAMENT
Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, în intervalul 26 aprilie – 26 mai 2021, cea de-a XVIII-a ediţie a FESTIVALULUI NAŢIONAL „I. L. CARAGIALE” – ediţie online.
Concursul Naţional de Teatru Amator „I. L. Caragiale”:
Condiţii pentru înscrierea în concurs:
1. Se pot înscrie la acest concurs participanţi până la vârsta de 35 de ani, amatori în arta teatrală, din ţară. Scenele de teatru sau monoloagele dramatice alese trebuie să fie din opera lui dramaturgului I. L. Caragiale.
2. Fişa de înscriere la concurs şi înregistrarea audio-video vor fi trimise până la data de 18 mai 2021, pe adresa de e-mail secretariat@casadecultura.ro (link către Youtube, share file în cazul în care dimensiunile fişierului sunt mai mari de 25 MB, alte metode de înregistrare audio-video utilizând internetul).
3. Durata scenelor de teatru sau a monoloagelor dramatice nu trebuie să depăşească 15 minute.
4. Nu sunt acceptate scenele de teatru sau monoloagele dramatice cu limbaj licenţios.
5. Se vor acorda următoarele premii:
• Premiul I – 700 lei;
• Premiul II – 500 lei;
• Premiul III – 300 lei;
• două Menţiuni, în valoare de 200 lei fiecare.
Concursul Naţional de Proză Scurtă pentru Liceeni „I. L. Caragiale”:
Condiţii pentru înscrierea în concurs:
1. La concursul de proză scurtă pot participa doar liceenii din România.
2. Fişa de înscriere şi materialul pentru concurs (proza trebuie să fie cuprinsă între trei şi cinci pagini, format A4, scrise în Times New Roman, font 12, cu diacritice, la un rând şi jumătate distanţă, creaţie proprie) se vor trimite pe adresa de e-mail: secretariat@casadecultura.ro , până cel târziu 18 mai 2021.
3. Se vor acorda următoarele premii:
• Premiul I – 500 lei;
• Premiul II – 300 lei;
• Premiul III – 200 lei;
• două Menţiuni, în valoare de 100 lei fiecare.
Festivalul Naţional „I. L. Caragiale”, ediţia a XVIII-a, se va desfăşura online, iar în data de 25 mai 2021, vor fi anunţaţi câştigătorii concursului printr-un anunţ postat atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook a instituţiei noastre.
Din componenţa juriilor pot face parte reprezentanţi ai instituţiei organizatoare, actori, profesori, artişti, scriitori. Premiile vor fi oferite de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti. Se pot modifica denumirea premiilor existente, la solicitarea juriului sau la solicitarea unor sponsori de a oferi premii. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 26 mai 2021, începând cu ora 11.00, în Scuarul „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, la bustul scriitorului, vis-a-vis de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.
Vă facem cunoscut că ne rezervăm dreptul de a publica creaţiile premiate în revista „Atitudini” sau în alte publicaţii ce vor apărea sub egida Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, pe site-ul şi pe pagina de Facebook a instituţiei noastre. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a publica scenele de teatru sau monoloagele dramatice pe site-ul şi pe pagina de Facebook a instituţiei noastre şi de a realiza un filmuleţ al festivalului, în care vor fi prezentate materialele trimise pentru concurs.
Prin participarea la concurs, în această formă, vă exprimaţi acordul ca organizatorii să prelucreze datele voastre cu caracter personal şi vă asumaţi cunoaşterea drepturilor prevăzute în Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Instituţia organizatoare declară că datele colectate nu vor fi transmise către un alt operator din ţară sau străinătate, decât în condiţiile prevăzute de lege.