Expoziţie “Călatorie spre Sud”  - primul proiect de curatoriat artistic realizat de Editura Frontiera

În perioada 11 martie - 9 mai 2021, Editura Frontiera vă invită să vizitaţi expoziţia "Călătorie spre Sud" a artistului Eugen Berlo, găzduită de Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti. Această expoziţie este primul proiect de curatorie artistică realizat de Editura Frontiera. 

 Eugen Berlo a studiat arhitectura şi matematica şi a lucrat ca arhitect designer la New York. În colaborare cu Editura Frontiera, a ilustrat prin linogravură cărţile "Străbunicul meu, Emil Racoviţă" de Andreia Petcu şi "Spre Polul Sud" de Emil Racoviţă. Inspirată de fabuloasa expediţie arctică a lui Racoviţă, expoziţia Eugen Berlo propune o călătorie real-imaginară către ţinutul îngheţat de la Polul Sud. În cadrul expoziţiei sunt prezentate lucrări artistice, linogravuri originale, obiecte şi imagini de arhivă care ilustrează atât călătoria reală a lui Emil Racoviţă, cât şi călătoria imaginară a Mariei, personajul cărţii "Străbunicul meu, Emil Racoviţă".

Se accentuează mult educaţia teoretică a copiilor, dar cred că o parte esenţială din educaţia lor este şi cea artistică. E un tip de educaţie care apelează la zone ale minţii mai puţin structurate, care trezeşte sensibilitate, formează “ochiul” şi gustul, stabileşte repere fundamentale pentru viaţa de adult. Urmând această idee, Editura Frontiera pune pe primul loc preocuparea de a aduce pe lume cărţi frumoase pentru copii înţelepţi. Colaborarea noastră cu artistul Eugen Berlo s-a concretizat în două cărţi minunate şi acum, iată, într-o expoziţie artistică a unei călătorii real-imaginare către Sud, găzduită de Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti.” (Bogdan Tăut - Director Dezvoltare al  Editurii Frontiera)

Mai multe informaţii despre expoziţie găsiţi aici. Pentru achiziţia de lucrări originale ale artistului, puteţi scrie la art@editurafrontiera.ro.

Sursa:Comunicat Editura Frontiera