O nouă aventură cu Ernest şi Celestine, de data aceasta la muzeu
Luna decembrie aduce în dar o nouă poveste din seria Ernest şi Celestine - “Ernest şi Celestine la muzeu” de Gabrielle Vincent.
Din aceeaşi serie fac parte “Ernest şi Celestine l-au pierdut pe Simeon” şi “Ernest şi Celestine la picnic”. La muzeu, la picnic şi prin zăpadă, ursul Ernest şi şoricica Celestine încălzesc inimile copiilor cu duioşia lor. 
 
În aceasta nouă aventură, cei doi prieteni merg la muzeu şi admiră tablouri celebre. Fascinat de operele de artă din jur, ursul Ernest uită pentru o clipă de micuţa Celestine, care se rătăceşte prin sălile imense. După o căutare cu suspans, paznici adormiţi şi câteva lacrimi, cei doi prieteni se regăsesc şi înţeleg cât de mult ţin unul la altul. 
 
“Ernest şi Celestine sunt asemenea nouă: îşi pierd lucrurile, se rătăcesc sau se îmbufnează din te miri ce. Dar toate poveştile lor se termină cu o îmbrăţişare sau o declaraţie de prietenie. Totul e bine când se termină cu bine!” ne spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.
 
Ursul Ernest şi şoricica Celestine sunt printre cele mai îndrăgite personaje din literatura europeană pentru copii. Ilustrate în acuarelă, poveştile lor surprind întâmplări din viaţa oricărui copil: micile bucurii sau dezamăgiri, pierderea unei jucării, capriciile zilnice. Textul simplu şi puterea evocatoare a imaginilor pastelate fac din această serie de poveşti o capodoperă de mare sensibilitate şi o primă şcoală a vieţii pentru micii cititori.
 
Gabrielle Vincent este pseudonimul sub care a publicat cărţi pentru copii pictoriţa belgiană Monique Martin (1928-2000). În anii ’80, Monique Martin s-a dedicat cu pasiune ilustraţiei de carte pentru copii şi a devenit creatoarea unor albume memorabile.