Carte nouă de poezii pentru copii la Editura Frontiera:  „Dejunul unei frunze” de Marina Debattista
 
În această toamnă Editura Frontiera a lansat o carte de poezii pentru copii elegantă şi amuzantă: Dejunul unei frunze. Este cartea de debut a autoarei de origine română Marina Debattista, doctor în fizică şi profesor ce susţine cursuri de popularizare a ştiinţei în cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie. 
„Poezia pentru copii ne evocă prea des festivităţi plicticoase sau rime cu mesaje moraliste. Credem că poezia pentru copii ar trebui să fie în primul rând o invitaţie la joacă şi râsete. Ne-a plăcut să descoperim în poeziile Marinei Debattista exact aceste ingrediente: umor, paradox şi jocuri de cuvinte.” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera
Un fizician care scrie poezie nu are cum să-şi ocolească pasiunea pentru ştiinţă. Copiii află ce mănâncă frunzele (supă de rază de soare!), de ce Marte are o crăpătură (de la o cosmică uzură!) şi cum s-a golit de zâne, gărgăriţe şi păpădii livada prin care trece acum autostrada. Facem cunoştinţă cu personaje amuzante sau de-a dreptul stranii, precum Domnişoara Tarabă şi Domnul Tărăboi, Domnul Măr şi Doamna Mare, dar şi căpcăuni, pitici de grădină şi eroi antici, de pildă Orest sau Sardanapal. Chiar, ştiaţi ce tip modest a fost Orest? Şi ce banal Sardanapal?
„Dejunul unei frunze” are preţul de 33,6 lei şi este disponibilă pe site-ul editurii, precum şi în librăriile partenere. De asemenea, cartea face parte din campania POVEŞTI PENTRU ADVENT, aflată în desfăşurare pe site-ul editurii până la sfârşitul lunii noiembrie. În cadrul campaniei, orice comandă de minim 150 de lei beneficiază de 25% reducere. Această campanie promoţională vine în pregătirea campaniei de Advent (1-24 decembrie), când Editura Frontiera va dezvălui în fiecare zi activităţi-surpriză legate de cărţile din portofoliu.
Cartea este apărută cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
 
Sursa:Comunicat Editura Frontiera