Carte nou─â de poezii pentru copii la Editura Frontiera:┬á ÔÇ×Dejunul unei frunzeÔÇŁ de Marina Debattista
 
În aceast─â toamn─â Editura Frontiera a lansat o carte de poezii pentru copii elegant─â ┼či amuzant─â: Dejunul unei frunze. Este cartea de debut a autoarei de origine român─â Marina Debattista, doctor în fizic─â ┼či profesor ce sus┼úine cursuri de popularizare a ┼čtiin┼úei în cadrul Universit─â┼úii Oxford din Marea Britanie. 
„Poezia pentru copii ne evoc─â prea des festivit─â┼úi plicticoase sau rime cu mesaje moraliste. Credem c─â poezia pentru copii ar trebui s─â fie în primul rând o invita┼úie la joac─â ┼či râsete. Ne-a pl─âcut s─â descoperim în poeziile Marinei Debattista exact aceste ingrediente: umor, paradox ┼či jocuri de cuvinte.” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera
Un fizician care scrie poezie nu are cum s─â-┼či ocoleasc─â pasiunea pentru ┼čtiin┼ú─â. Copiii afl─â ce m─ânânc─â frunzele (sup─â de raz─â de soare!), de ce Marte are o cr─âp─âtur─â (de la o cosmic─â uzur─â!) ┼či cum s-a golit de zâne, g─ârg─âri┼úe ┼či p─âp─âdii livada prin care trece acum autostrada. Facem cuno┼čtin┼ú─â cu personaje amuzante sau de-a dreptul stranii, precum Domni┼čoara Tarab─â ┼či Domnul T─âr─âboi, Domnul M─âr ┼či Doamna Mare, dar ┼či c─âpc─âuni, pitici de gr─âdin─â ┼či eroi antici, de pild─â Orest sau Sardanapal. Chiar, ┼čtia┼úi ce tip modest a fost Orest? ┼×i ce banal Sardanapal?
„Dejunul unei frunze” are pre┼úul de 33,6 lei ┼či este disponibil─â pe site-ul editurii, precum ┼či în libr─âriile partenere. De asemenea, cartea face parte din campania POVE┼×TI PENTRU ADVENT, aflat─â în desf─â┼čurare pe site-ul editurii pân─â la sfâr┼čitul lunii noiembrie. În cadrul campaniei, orice comand─â de minim 150 de lei beneficiaz─â de 25% reducere. Aceast─â campanie promo┼úional─â vine în preg─âtirea campaniei de Advent (1-24 decembrie), când Editura Frontiera va dezv─âlui în fiecare zi activit─â┼úi-surpriz─â legate de c─âr┼úile din portofoliu.
Cartea este ap─ârut─â cu sprijinul Administra┼úiei Fondului Cultural Na┼úional. Proiectul nu reprezint─â în mod necesar pozi┼úia Administra┼úiei Fondului Cultural Na┼úional. AFCN nu este responsabil─â de con┼úinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finan┼ú─ârii.
 
Sursa:Comunicat Editura Frontiera