Micro turneul Teatrului Apropo cu spectacolul „Dincolo de oglindă” continuă online. Spectacolul este oferit gratuit
Teatrul Apropo mută în online micro-turneul în teatrele din ţară şi oferă gratuit spectacolul „Dincolo de oglindă”, o creaţie colectivă în regia lui Radu Popescu. 
 
 
Micro-turneul a început offline în data de 1 noiembrie la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi şi în contextul actual continua online după următorul program:
 
 
Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, ora 12:00, la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe
 
Spectacolul va putea fi vizionat timp de 24 de ore gratuit (până duminică 15 noiembrie 2020, ora 12:00), pe:
Contul Vimeo al Teatrului Apropo: https://vimeo.com/teatrulapropo 
Pagina de Fb a Teatrului Apropo: https://www.facebook.com/TeatrulApropo
Pagina de Fb a Teatrului „Andrei Mureşanu”: https://www.facebook.com/teatrulandreimuresanu 
 
 
Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ora 12:00, la Teatrul de Stat din Constanţa
 
Spectacolul va putea fi vizionat timp de 24 de ore gratuit (până duminică 22 noiembrie 2020, ora 12:00), pe:
Contul Vimeo al Teatrului Apropo: https://vimeo.com/teatrulapropo 
Pagina de Fb a Teatrului Apropo: https://www.facebook.com/TeatrulApropo
Pagina de Fb a Teatrului de Stat Constanţa: https://www.facebook.com/teatruldestatconstanta 
 
 
Spectacolul a fost pus în scenă şi filmat la Teatrul Apropo din Bucureşti şi difuzat online în premieră absolută în cadrul celei de-a 10-a ediţii a festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, care a avut loc în perioada 9-18 octombrie 2020.
Inspirat din micro-eseurile din volumul “Oglinzile” de Petru Creţia, spectacolul explorează prin mişcare, sunet şi poezie experienţele personale ale corpului şi ale imaginii corpului în societatea contemporană, punând întrebări extrem de actuale despre relaţia dintre corp, sine şi percepţia celorlalţi … în vremuri de distanţare socială, purtare obligatorie de măşti şi “apropierea” pe care ne-o oferă spaţiile virtuale; în fapt, mijloace care ne înstrăinează tot mai mult unii de alţii şi de noi înşine.  
Spectacolul a fost precedat de o serie de ateliere gratuite de terapie prin teatru în urma cărora au fost colectate, prin metoda Viewpoints şi metode de lucru înrudite, insight-uri valoroase de la participanţii care au dorit să împărtăşească experienţe personale legate de corp şi imaginea acestuia.
“Chiar dacă situaţia pandemică ne pune piedici, noi am ales să ne reinventăm şi să continuăm demersul nostru de a promova generaţia tânără de artişti români şi de a-i pune în dialog cu publicul, de a educa prin teatru generaţii noi de spectatori, de a pune în discuţie prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiştilor şi ale publicului. Ştim că spectacolele înregistrate şi difuzate online nu vor putea înlocui emoţia dintr-o sală de teatru, însă în acelaşi timp sesizăm oportunitatea ca teatrul independent şi arta create de tinerii artişti să ajungă dincolo de sala de spectacol, la inimile cât mai multor spectatori” a declarat Radu Popescu – Regizorul şi dramaturgul spectacolului „Dincolo de Oglindă” şi Directorul Teatrului Apropo. 
Proiectul “Dincolo de oglindă” este finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul Sesiunii de proiecte II/2020.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
 
Sursa:Comunicat Teatrul Apropo