Câştigătorii ediţiei a 10-a a Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent
În perioada 9 – 18 octombrie 2020 a avut loc editia a 10-a a festivalului Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, unul dintre cele mai mari, îndrăgite şi longevive festivaluri dedicate teatrului independent din România care are drept scop principal promovarea artiştilor independenţi şi a spectacolelor pe care aceştia le creează.
Organizată exclusiv online, timp de 10 zile, ediţia specială aniversară Bucharest Fringe a adus în casele spectatorilor 26 de spectacole de teatru independent naţionale şi internaţionale şi 16 sesiuni live Artists Talk pe Zoom în care publicul a avut ocazia să dialogheze în direct cu o parte din artişti. 
Ne-am bucurat împreună de 47 de ore de teatru şi interacţiuni online, 9 spectacole participante în secţiunea „Competiţie”, 3 Premiere, 4 spectacole în secţiunea „Best of the Best”, 4 spectacole în secţiunea „Spectacole fără Acasă”, 2 spectacole pentru copii şi 4 spectacole invitate din străinătate, acestea din urmă fiind oferite gratuit publicului. 
Juriul de premiere al ediţiei de anul acesta, alcătuit din actorul Ionuţ Grama, regizorul de teatru şi profesorul Theodor-Cristian Popescu şi directorul festivalului Radu Popescu, a desemnat următorii câştigători:
Premiul de Originalitate - echipei spectacolului "Algoritm" 
Premiul Special al Juriului - actorilor Edith Alibec şi Nicholas Catianis Jr. pentru contribuţia lor în spectacolul "Uitasem"
“Ediţia de anul acesta este una specială. Cu multe obstacole, incertitudini, asumări riscante, reinventări şi soluţii de compromis. Ne bucurăm că am reuşit să ducem mai departe demersul nostru şi să organizăm festivalul în ciuda contextului actual.
Ne dorim să continuăm să realizăm proiecte care să dea o voce artiştilor tineri, aflaţi la început de drum, artiştilor originali, plini de talent şi potenţial. Artiştii independenţi sunt o categorie vulnerabilă profesional şi economic, dar cu un potenţial şi o valoare uriaşă. Ne dorim să îi protejăm cât mai mult pe colaboratorii noştri, să le dăm încredere şi speranţă, să ştie că la Teatrul Apropo au întotdeauna o uşă deschisă şi cineva care le stă alături.
Ne ducem mai departe proiectele începute, adaptându-ne contextului. Privim on-lineul nu ca pe o soluţie ”de viaţă” sau ”pe viaţă” ci ca pe o alternativă viabilă pentru publicuri noi, aflate la distanţă. 
Felicităm câştigătorii şi mulţumim din suflet tuturor artiştilor implicaţi, co-finanţatorilor care au făcut posibil acest eveniment, partenerilor media şi ambasadorilor festivalului care ne-au susţinut în comunicare, şi nu în ultimul rând publicului care a demonstat că dragostea de teatru topeşte distranţe şi apropie inimi! “
 
Sursa:Comunicat Bucharest Fringe