“Regele Curcubeu” şi alte povestiri despre răbdare
Editura Frontiera a lansat Regele Curcubeu, o antologie de basme, fabule şi pilde despre răbdare. Poveştile cuprinse în volum sunt alese dintre fabulele lui Esop, vechi legende chinezeşti şi persane, poveşti din folclorul evreiesc sau mitologia celtică, alături de povestiri din Patericul egiptean. Culegerea şi repovestirea lor îi aparţin Amaliei Banaş, iar ilustraţiile sunt semnate de pictoriţa Diana Margareta Cepleanu.
“Într-o bună zi vei fi suficient de mare ca să te reapuci de citit basme” a spus odată C.S.Lewis. Vorbele sale ni le-am transformat în motto când am lansat “Regele Curcubeu”, o colecţie de pilde despre răbdare, înveşmântate în haine de poveste pentru copii, dar care sigur îi vor face şi pe adulţi să cadă pe gânduri şi le vor aduce aminte de importanţa acestei virtuţi aproape pierdute în ziua de azi. Din păcate, timpurile ne pun răbdarea la încercare şi este important să învăţam, alături de copiii noştri, să ne-o recâştigăm.” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.
Însăşi autoarea, Amalia Banaş, declară în prefaţa cărţii că aceasta nu este o carte pe care copiii să o citească singuri, ci mai mult un pretext oferit părinţilor pentru a sta de vorbă cu copiii despre teme importante precum răbdarea şi virtuţile ei surori: înţelepciunea, perseverenţa, speranţa, iubirea.
Ilustraţia cărţii este semnată de artista Diana Margareta Cepleanu, care s-a lansat în lumea cărţii ilustrate pentru copii cu Cartea meseriilor dispărute, apărută tot la Editura Frontiera, în 2019 şi reeditată anul acesta. Cartea scrisă de Mircea Stanciu spune povestea unor meserii pierdute, precum cea de sacagiu, copist sau chiar singuratic, însă reinterptretate şi cu un nou sens dat în lumea zilelor noastre. 
“Dezideratul editurii Frontiera este nu doar să publice cărţi frumoase pentru copii înţelepţi, ci şi să le dezvolte o cultură vizuală şi un simţ estetic educat prin ilustraţii, care spun povestea la fel de minunant precum cuvintele. Ne bucurăm că am stabilit relaţii de durată cu o serie de artişti plastici şi reuşim să aducem arta în viaţa copiilor şi în acest mod” – Bogdan Tăut, Director de Comunicare al Editurii Frontiera. 
Pe lângă aceste titluri aparţinând unor autori şi ilustratori români, editura Frontiera a mai lansat în această toamnă şi “Suflătorul de vise”, o poveste ce are în centru maeştrii sticlari din Murano şi o legendă despre cum apar visele copiilor. Bernard Villiot, autorul cărţii, este de formaţie regizor şi scenarist, dar s-a remarcat în ultimii zece ani ca scriitor pentru copii. Locuieşte la Paris şi îşi împarte timpul între literatură şi cinema. Ilustraţiile poetice ale poveştii sunt semnate de Thibault Prugne, artist şi muzician francez.
Mai multe detalii despre fiecare titlul sunt disponibile pe www.editurafrontiera.ro