Call de proiecte pentru Mini Stagiunea de Debut 2020
În contextul actual în care pandemia de coronavirus a rescris multe din regulile vieţii sociale şi a suspendat activitatea culturală, Teatrul Apropo continuă seria proiectelor menite să asigure legătura dintre artişti şi public, sprijinind demersul de educare a tinerilor prin cultură (teatru şi film).
 
Astfel, tinerii studenţi, proaspăt absolvenţi ai facultăţilor de profil artistic din toată ţara sunt invitaţi să îşi înscrie spectacolele sau scurt-metrajele de licenţă sau master în Mini Stagiunea de Debut 2020. Aceasta se va desfăşura on-line, în perioada 2-6 decembrie 2020, cu acces liber catre publicul larg.
 
 
Perioada de înscriere în cadrul Mini Stagiunii de Debut este 17 august – 15 octombrie 2020.
 
Condiţii de înscriere:
 
Se pot înscrie în Mini Stagiunea de Debut 2020 spectacole şi scurt metraje de licenţă sau master care au avut premiera în perioada 1 Ianuarie 2019 - 1 Iulie 2020.
 
Modalitatea de înscriere: 
 
Pentru înscriere este obligatoriu să ne trimiţi:
 
Un link Youtube / Vimeo / Google drive ş.a. cu înregistrarea integrală a spectacolului sau scurt metrajul propus;
Fişa de prezentare a spectacolului sau a scurt metrajului propus (echipa de spectacol, durata, sinopsis, date despre producător – contextul studenţesc de creaţie, precum şi alte date relevante) 
Afişul de spectacol sau scurt metraj şi 3-4 fotografii relevante.
 
pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu la data de 15 octombrie 2020, ora 24:00.
 
Criterii, jurizare şi premii:
 
Teatrul Apropo încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic – valori care se regăsesc şi în criteriile principale de selecţie ale spectacolelor şi scurt-metrajelor înscrise. 
 
Jurizarea se va face de către echipa de management a proiectului si de către directorul artistic al Teatrului Apropo, iar spectacolele şi scurt-metrajele câştigătoare vor fi prezentate publicului larg în cadrul Mini Stagiunii de Debut 2020. În cadrul acesteia se vor acorda premii în bani sau burse de creaţie pentru tinerii creatori.
 
 
 
Calendar:
 
Perioada de înscrieri: 17 august – 15 octombrie
Perioadă de jurizare: 15 – 25 octombrie
Anunţ selecţie: 26 octombrie
Desfăşurarea Stagiunii: miercuri, 2 decembrie – duminică, 6 decembrie 2020 
 
Mini Stagiunea de Debut 2020 face parte din Programul multianual Alternativa Pipera. 
 
Susţinerea tinerilor artişti, crearea contextului prin care aceştia să poată fi văzuţi de publicul larg, să poată intra în dialog cu acesta, încurajarea dezvoltării personale prin artă şi diversificarea ofertei culturale sunt numai câteva din obiectivele acestui Program.
 
Printre activităţile ”Alternativei Pipera” pe care Teatrul Apropo le pregăteşte şi vi le va oferi în perioada următoare sunt: Poveşti urbane – Istoria cartierului Pipera, rezidenţa de fotografie „Pipera - portrete şi emoţii” şi realizarea unei creaţii teatrale participative „Alege tu spectacolul!”.
 
Programul Alternativa Pipera este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia A.F.C.N. A.F.C.N nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Teatrul Apropo reprezintă o formulă de teatru independent, un promotor pentru tinerii artişti, care îşi propune să construiască oportunităţi de a experimenta creativ. Teatrul Apropo susţine inovaţia în formă, conţinut şi promovează artele performative contemporane. 
Pentru mai multe detalii despre Teatrul Apropo şi misiunea sa:
 
Sursa:Comunicat Teatrul Apropo