Vernisaj expoziţie temporara Universitatea Populară de Vară – trecut şi prezent
Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ din Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 1-3, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, vă invită vineri, 7 august 2020, ora 1100, la vernisajul expoziţiei temporare „Universitatea Populară de Vară – trecut şi prezentˮ desfăşurat on-line pe paginile de facebook: https://www.facebook.com/Muzeul-Memorial-Nicolae-Iorga; https://www.facebook.com/Muzeul-Judetean-de-Istorie-si-Arheologie-Prahova, pe site şi pe canalul de youtube ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
 
Pentru a rămâne în spiritul înălţător al Cursurilor de Vară, care se ţineau în jurul datei de 15 august, vă propunem o scurtă incursiune prin momentele importante din timpul profesorului Nicolae Iorga şi până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor din patrimoniul propriu.
 
Vă aşteptăm la Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ în perioada 7 – 31 august 2020 să rememorăm o filă importantă din istoria culturii naţionale şi să omagiem cea mai de seamă ctitorie a savantului român prin acestă expoziţie, care valorifică fotografii inedite cu Nicolae Iorga în mijlocul cursanţilor, documente originale emise de Universitatea de Vară, alături de publicaţii recente şi plachete omagiale.
 
Sursa:Comunicat Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova