Violonistul Florin Croitoru concertează la Filarmonica din Ploieşti
 
Violonistul Florin Croitoru şi orchestra simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu”, la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru, vă aşteaptă joi, 20 februarie, de la ora 19.00, la un concert al cărui program cuprinde „Encore”, de Paolo Marzocchi - prima audiţie, Concertul pentru vioară şi orchestră în La major, op. 8 de Mieczysław Karłowicz şi Simfonia nr. 6, în Fa major, op 68 “Pastorala”, de Ludwig van Beethoven.
După concertele sale de debut ca solist cu Filarmonica din Viena sub bagheta lui Christoph von Dohnanyi, Florin Croitoru a fost aclamat de presa din Austria ca fiind “un solist fenomenal“ (O.O.Nachrichten – Linz) “maiestrând o tehnică perfectă“ (Neue Kronen Zeitung – Vienna). A apărut în nenumărate recitaluri şi concerte în numeroase ţări din Europa, Asia, Africa şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, a câştigat 11 premii la diferite concursuri internaţionale de vioară, menţionând, în 1992, premiul I la concursul internaţional de vioară “Fritz Kreisler” de la Viena, devenind astfel primul şi până astăzi singurul violonist român distins cu acest premiu de mare prestigiu.
În completarea personalităţii sale artistice vin de asemenea multe imprimări pe CD, precum şi difuzări live sau imprimări la diverse posturi de radio şi TV din Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia, Franţa, Austria, Japonia, Irlanda, Islanda, Suedia, Polonia, Norvegia, Marea Britanie şi România.
Florin Croitoru a primit Diploma de Licenţă de la Academia de Muzică din Bucuresti. Profesorii săi de vioară în România au fost (în ordine cronologică) Ionel Nistor, Cristina Ardelean, Mihai Constantinescu, Valeriu Rogacev, Modest Iftinchi şi Ştefan Gheorghiu, Eduard Schmieder şi Victor Danchenko.
În 2013, Florin a publicat în Premieră Mondială, două albume de transcripţii pentru vioară solo, realizate după unele dintre cele mai frumoase şi dificile piese de virtuozitate compuse vreodată pentru pian.
Când nu se află în turneu de concerte în străinătate, prof. Florin Croitoru îşi petrece timpul în ţara sa natală, datorită implementării cercetării sale doctorale (încheiate în 2003) cu privire la o nouă metodă de predare a viorii. Astăzi, mulţi dintre studenţii săi sunt laureaţi la diferite concursuri naţionale şi internaţionale de vioară. În afară de solistică şi de cursuri de măiestrie, dr. Florin Croitoru este invitat în mod regulat ca membru de juriu în diverse concursuri internaţionale de muzică. Din 1999 susţine o clasă de vioară în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 de lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii, la Agenţia Teatrală, în AFI Ploieşti şi online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.
Sponsori oficiali: Alexandrion Group, BES România, Bergenbier, Apa Nova, BRD, Bristot, Conpet, Cora, Şcoala de Flori, The Fable, PECEF, Stenota, Delice, West Mall.
Parteneri media: Agerpres, ArteFapte, Ziarul Prahova, Jurnalul Prahovean, KissFM, MagicFM, Mediasud, Ploieşti TV, Fapt Divers, Ploieştii, Prahova Business, Prahova Economică, Prahova News, Prahova TV, Radio Prahova, Info Ploieşti City, Radio România Muzical, Stiri Actuale, Telegrama, TVR, Valea Prahovei TV.