Uniţi prin Cultură – Spectacol dedicat Zilei Culturii şi Unirii Principatelor Române

Stagiunea „Prologul festivalului” 2019-2020 - Recital 4

Uniţi prin Cultură – Spectacol dedicat Zilei Culturii şi Unirii Principatelor Române

Eminescu în muzică şi vers

Invitaţi

M A G D A C A T O N E – actriţă

C A M E L I A P A V L E N C O – soprană

M I R U N A E L E N A V I D I C A N – harpă

Acompaniază la pian:

D I A N A S P Â N U – D Ă N I L Ă

A D R I A N S U C I U (Austria)

În perioada 26 iunie – 3 iulie 2020 va avea loc Festivalul de Arte Junior, la Câmpina, eveniment în care sunt programate cursuri de măiestrie pentru tineri interpreţi şi recitaluri zilnice, iar între 21 şi 31 august 2020, în premieră naţională, se va desfăşura Festivalul de Arte Academica - producţie de operă şi operetă cu tineri artişti, în care vor fi montate opera „Bastien şi Bastienne” de W. A. Mozart, sub coordonarea maestrei SILVIA VOINEA, dirijor maestrul CRISTIAN BRÂNCUŞI, şi opereta „O noapte la Veneţia” de Johann Strauss sub conducerea muzicală a maestrului ADRIAN SUCIU (Salzburg, Austria), regizor maestrul MIHAI BISERICANU. Pregătirea acestor evenimente o realizăm prin stagiunea de recitaluri lunare „Prologul festivalului 2019-2020”, evenimente menite să descopere tinere talente şi să capaciteze implicarea autorităţilor locale şi pe cea a organizaţiilor care sprijină acţiuni culturale.

În 2020, stagiunea de recitaluri „Prologul Festivalului de Arte” de la Câmpina îşi deschide porţile sâmbătă, 25 ianuarie, cu un recital de excepţie pe un unison de simţire românească, o conectare spirituală la cea mai înaltă vibraţie a cuvântului românesc, versul eminescian, oferit de partenerul şi principalul finanţator al evenimentului – FUNDAŢIA SPANDUGINO.

Vă invităm să ne bucurăm împreună, pentru prima dată în acest cadru, de prezenţa excepţională şi deosebit de onorantă a actriţei MAGDA CATONE, precum şi de îndrăgitele şi atât de expresive muziciene, interprete şi pedagogi, în acelaşi timp, soprana şi pianista CAMELIA PAVLENCO, alături de harpista MIRUNA-ELENA VIDICAN.

Ca de obicei, dialogul cu maeştrii va fi susţinut de elevi care studiază muzica din Câmpina, precum şi de reprezentanţi ai celor două Colegii de Muzică din Bucureşti, George Enescu şi Dinu Lipatti, acompaniaţi la pian de Prof. Dr. DIANA SPÂNU-DĂNILĂ şi de Prof. ADRIAN SUCIU (Salzburg, Austria).

Vă aşteptăm la o seară specială, în care sufletul românesc va îmbrăca strai de sărbătoare pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, sâmbătă 25 ianuarie 2020, ora 17:00.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/.