Vernisaj de pictură la Ploieşti.Geode

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 18, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploieşti, sunteţi invitaţi la un vernisaj inedit de pictură „GEODE”, realizat de tânăra artistă Iulia Tud. 

„Termenul de „geode” derivă din cuvântul grecesc „geoides”, care înseamnă „plăcerea pământului”. Fiecare geodă este unică în compoziţia, mărimea şi formaţiunea de cristale din interiorul său, fiind diferite ca formă şi culoare. 
Geodele sunt misterioase modelări ale pământului, un adevărat fenomen al naturii si fac parte integrantă din mitologie. 
Chiar dacă poveştile despre cristale pot părea o invenţie New Age, în realitate ele au fost folosite din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice şi ca mijloc de protecţie. De mii de ani aceste pietre au fost folosite ca bijuterii, ornamente dar şi ca simboluri ale puterii pentru semnificaţia sacră ce le-a fost atribuită. 
Strămoşii noştri au acordat importanţă şi proprietăţilor vindecătoare ale acestora pe lângă frumuseţea lor. 
Această expoziţie are ca scop aducerea în atenţia tuturor că legătura dintre artă şi natură este mai puternică şi mai rezistentă decât orice altceva. 
Asemeni geodelor, arta trebuie tratată cu iubire şi respect şi amplasată în locuri luminoase pentru ca toată forţa ei să poată fi manifestată, văzută, primită, înţeleasă şi mai apoi, apreciată. 
Această expoziţie nu este despre pietre. Este despre strâna şi puternica legătură dintre două forme diferite de frumuseţe, despre legatura mea cu forţa interminabilă a artei şi cu misterul nesfarsit al cristalelor.”, a declarat artista Iulia Tud, gazda evenimentului. 

Mai multe detalii AICI :