Spectacolul „Dragonul”, premiul pentru scenografie şi păpuşi la Festivalul de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin”

În urma participării la Festivalul Internaţional de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin” Ediţia a IV-a, organizat de Teatrul Pentru Copii şi Tineret „Merlin” Timişoara, spectacolul „Dragonul”, al Teatrului de Animaţie pentru copii şi tineret „Imaginario”, a primit premiul pentru scenografie şi păpuşi.

În regia Lilianei Gavrilescu, scenografia: Mihai Androne, „Dragonul” este o poveste fascinantă, un spectacol inspirat de măştile şi păpuşile teatrului tradiţional japonez Bunraku.
Povestea luptătorului Tahiro care încearcă să îşi salveze soţia şi fiul transformat într-un dragon, de vrăjile maleficului Karura, reuşeşte să cultive în conştiinţa spectatorilor valorile perene ale umanităţii: iubirea, onoarea şi loialitatea.

O demonstraţie de măiestrie a artei animaţiei şi de virtuozitate pentru păpuşarii care însufleţesc personajele, „Dragonul” a fost apreciat încă o dată de către public şi de către profesioniştii scenei naţionale de animaţie.

În distribuţie: Mihaela Rus, Ioana Roşu, Costel Dobrescu, Lucian Orbean, Lizica Sterea, Ana Maria Orbean, Nelu Neagoe, Paul Niculae.

Sursa: Teatrul ” Toma Caragiu ” Ploiesti

Foto : Cristi Cimpeanu