Concert cu doi solişti pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu ” Ploiesti
 
 
Uvertura “Leonora”, nr. 3, op 72b, de Ludwig van Beethoven, Concertul în Do Major pentru flaut, oboi şi orchestră de Antonio Salieri şi Simfonia a IX-a, în mi minor, op. 95, “Din lumea nouă“ de Antonin Dvorak sunt lucrările care compun programul cu care vă aşteptăm la Filarmonică joi, 3 octombrie, de la ora 19.00. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Seung You Park (Coreea), iar soliştii invitaţi sunt Cătălin Opriţoiu (flaut) şi Cristina Ordean (oboi).
Născută în Coreea de Sud, Seung You Park a început să ia lecţii de violoncel de la mama ei, la vârsta de 6 ani. În anul 2003 se mută în Austria pentru a studia cu prof. Heidi Litschauer la Academia „Mozarteum” din Salzburg. Aici a absolvit studiile universitare şi de master, urmând să se înscrie apoi la cursuri de dirijat cu prof. Uroš Lajovic şi Simeon Pironkoff la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena. A debutat la Viena, în „Golden Hall” din cadrul „Musikverein” cu ORF (Radiosymphony Orchestra). A dirijat orchestre din  Germania, Italia, Anglia, România, Japonia şi Coreea, printre care: Vienna Baroque Orchestra, Graz Chamber Philharmonic, London Classical Soloists, Köln Sinfonietta, Orquesta Reino de Aragón, Helsinki Sinfonietta, Bucharest Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Korean Symphony Orchestra, Gyeonggi Philharmonic Orchestra, Bucheon Philharmonic Orchestra, Gangnam Symphony Orchestra, Incheon Philharmonic Orchestra, Cheongju Philharmonic Orchestra, Chuncheon Philharmonic Orchestra, Jeju Philharmonic Orchestra şi Gwangju Women’s Philharmonic Orchestra. A fost numită Cel mai bun Dirijor al anului 2019 de către Asociaţia Dirijorilor Coreeni şi a primit un premiu special din partea Orchestrei Simfonice a Coreei şi a Jeju Philharmonic Orchestra. În prezent este dirijor principal al Gwangju Women’s Philharmonic Orchestra şi profesor la Sungshin Women's University.
Apreciat drept reprezentant valoros al şcolii moderne de interpretare, flautistul Cătălin Opriţoiu a susţinut numeroase recitaluri camerale şi a participat la proiecte de orientare clasică sau contemporană împreună cu ansambluri din cele mai diverse. A fost, de asemenea, solist concertist pe scene cunoscute din mari centre culturale europene (Elveţia, Spania, Germania, Franţa, Italia, Austria), dar şi în Japonia (Tokio Suntory Hall, alături de celebra soprană Sumi Jo), concerte în care a colaborat cu dirijori prestigioşi, printre care Seiji Ozawa, Denno Foster, Octav Calleya, Atsushi Nukii, Horia Andreescu, Sergiu Comissiona, Mircea Cristescu, Corneliu Dumbrăveanu, Marian Didu, Cristian Mandeal. Dedicat în egală măsură şi activităţii didactice, Cătălin Opriţoiu este lector univ. dr. la catedra de flaut a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În 2005 absolvă cursul de măiestrie artistică pentru solişti în cadrul Universităţii Superioare de Muzică din München (Germania). În acelaşi an înfiinţează orchestra "Camerata Classica" şi activează ca solist permanent al acesteia, având colaborări în emisiuni radio şi de televiziune. În perioada 1998-2011 Cătălin Opriţoiu a fost prim-flautist al orchestrei filarmonice "George Enescu", în prezent fiind solist al Orchestrei Simfonice Bucureşti.
Cristina Ordean a urmat studiile universitare şi cele de master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (2014), îndrumată de prof. univ. dr. Florenel Ionoaia. În 2018, la UNMB a susţinut şi teza de doctorat. A urmat cursuri de măiestrie, cu Richard Sympson, solo oboi BBC London Symphony, Diego Din Ciacci, profesor la Conservatorul „Giuseppe Verdi” Milano şi Christian Smith, profesor la Academiile de muzică din Strasburg şi Stuttgart. A obţinut numeroase premii la olimpiadele şcolare şi a beneficiat de două burse, la European Youth Orchestra şi bursa de excelenţă U.N.I.M.I.R. (2013). A colaborat cu Filarmonica „George Enescu” şi Orchestra Naţională Radio, precum şi ocazional cu filarmonicile din Braşov, Piteşti, Sibiu, Camerata Regală etc. Din 2013 este oboi solo în cadrul Orchestrei Simfonice Bucureşti. A efectuat turnee de concerte în China, Germania, America de Sud, Belgia. A fost cadru didactic în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” şi din 2016 este profesor asociat în cadrul Universităţii Transilvania Braşov.
Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenţia Teatrală, la standul special amenajat în hipermarketul Cora – AFI Ploieşti şi online, pe www.filarmonicaploiesti.eu
Sponsori oficiali: Alexandrion Group, BES România, Bergenbier, Apa Nova, BRD, Bristot, Conpet, Cora, Şcoala de Flori, The Fable, PECEF, Stenota, Delice, West Mall.
Parteneri media: Agerpres, ArteFapte, Jurnalul Prahovean, KissFM, MagicFM, Mediasud, Ploieşti TV, Fapt Divers, Ploieştii, Prahova Business, Prahova Economică, Prahova News, Prahova TV, Radio Prahova, Info Ploieşti City, Radio România Muzical, Stiri Actuale, Telegrama, TVR, Valea Prahovei TV.