Teatrul „Toma Caragiu „Ploieşti deschide cea de a 70 a stagiune
 
Joi, în foayerul Teatrului „Toma Caragiu” Ploieşti a avut loc conferinţa de presă premergătoare deschiderii stagiunii teatrale 2019-2020.
Mihaela Rus (director al T.T.. C Ploieşti), a rezumat spectacolele şi evenimentele care vor urma în viitoarea stagiune, care va debuta în data de 14 septembrie 2019, în sala teatrului cu noul spectacol de la Teatrul de Revista Majestic, Ziua Recunoştinţei.
Acest spectacol, urmând să aibă premiera oficială în data de 20 septembrie a.c.
Ziua Recunoştinţei
Scenariul: Daniel Chirilă
Regia: Horia Suru
Scenografia: Romulus Boicu
Muzică: Petre Ancuţa
Coregrafia: Sophie Duncan
Light design: Cristian Niculescu şi Costel Baciu
 
Cu: Nico (Sonia), George Capanu (Vasea), Stelian Milu (Richie Rich), Romeo Zaharia (Pavel), Daniela Raduica (Victoria), Rodica Alexandru (Olga), Mihaela Dutu (Câţi), Dan-Stefan Pughineanu/Robert Oprea (Marcel)
Loredana Bădică, Răzvan Hanganu, Roxana Valeanu, Ionuţ Măcinic, Robert Anton, Giani Bănică, Mihaela Corcodel
Orchestră: Cristian Florea, Laurenţiu Matei, Ciprian Corniţă, Ilie Stanişte, Ionuţ Liţă, Paul Constantin, Aurelian Constantin, Laurenţiu Horjea
Dirijor: Viorel Gavrilă
 
 Pentru copii, noua stagiune se deschide, pe data de 15 septembrie a. c. la sala Teatrului Animaţie” Imaginario „cu piesa Califul Barza (piesă pentru copii), în aceesi zi şi aceeaşi sală începând cu ora 18.30 va avea loc u n spectacol bazat pe fapte reale,” Baby Blues „, intrarea la acest spectacol fiind liberă, în baza tichetelor care se ridica de la Agenţia de bilete a Teatrului, telefon: 0244 522 774
Despre Baby Blues:
„BabyBlues” este un spectacol care vorbeşte despre experienţa de a fi mamă, despre bucuriile şi greutăţile cu care se confruntă femeile care nasc şi îşi cresc copiii în diferite medii sociale, despre depresia post-natala şi felul în care aceasta se manifestă, e privită şi tratată în societate.
Spectacolul este bazat pe poveşti reale şi a rezultat în urma desfăşurării unui proiect mai amplu, intitulat "Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru".
210 femei din mediul rural din jurul Bacaului au beneficiat de consiliere medicală şi psihologică profesionistă gratuită. În urma unor şedinţe de terapie de grup şi individuale susţinute de psihologul Alina Caprioara au fost documentate mai multe mărturii ce au devenit baza acestui spectacol.
Sold out la multe spectacole.
Multe spectacole se vor juca cu „casa închisă „, lista de aşteptare fiind lungă.
 
Zaraza, două zile la rând, la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti.
Zara, se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor (sold-out) două zile la rând, pe 5 şi 6 octombrie 2019.
Din viitoare stagiune nu vor lipsi pe lângă spectacole noi şi spectacole care au atras public.
Bilete pentru adulţi mai scumpe cu...5 lei.
Preţurile la biletele pentru adulţi s-au modificat cu 5 lei, urmând ca acestea saa coste 30 lei.
Preţurile la Teatrul Imaginario rămân nemodificate:
10 lei-copii
15 lei-adulti
Spectacole şi evenimente, în aer liber.
Dacă timpul permite, Teatrul „Toma Caragiu „Ploieşti va organiza spectacole şi evenimente şi pe esplanada instittutiei culturale.
 
 „Deschiderea stagiunii aniversare 2019-2020
       Anul acesta, Teatrul „Toma Caragiu” sărbătoreşte 70 de ani de la înfiinţare, 70 de ani pe parcursul cărora sute de spectacole au fost montate pe scena instituţiei, îmbogăţind repertoriul celor trei secţii ale sale şi bucurând generaţii întregi de spectatori.
       Cu emoţie, dar şi cu încrederea că vă vom oferi în continuare o alternativă de calitate pentru petrecerea timpului liber, vă invităm să ne fiţi alături şi în acesta stagiune aniversară.
       Stagiunea 2019-2020 va fi deschisă de cea mai recentă producţie a secţiei Teatrul de Revista Majestic, spectacolul Ziua Recunoştinţei, scenariul Daniel Chirilă, regia Horia Suru, care va avea două reprezentaţii, sâmbătă, 14 septembrie, şi duminică, 15 septembrie, de la ora 18.30, în sala Teatrului. Ziua Recunoştinţei îşi propune să prezinte cu umor şi luciditate cele două faţete ale artistului şi să arate, cu sinceritate, şi o parte nevăzută a scenei.
       Tot duminică, 15 septembrie, dar de la ora 11.00, în sala Teatrului de Animaţie „Imaginario”, cei mici îi vor putea întâlni pe califul Rasid şi pe vizirul Mansor într-o poveste desprinsă din fascinanta lume a celor „O mie şi una de nopţi” în spectacolul Califul barza, o adaptare scenică după Wilhelm Hauff, în regia Oanei Leahu. Înainte de aceasta reprezentaţie, Teatrul de Animaţie pentru copii şi tineret „Imaginario” va fi prezent la Festivalul Sinaia Forever, vineri, 13 septembrie, cu spectacolul Cântăreţii din Bremen şi sâmbăta, 14 septembrie, când publicul de toate vârstele se va bucura de aventurile binecunoscutului erou al snoavelor populare româneşti, în spectacolul D’ale lui Păcala.
        Sala Teatrului de Animaţie va găzdui în data de 15 septembrie, de la ora 18.30, o reprezentaţie a spectacolului BabyBlues, proiect al Asociaţiei „Cultura’n Şură”, care atinge subiectul delicat al depresiei post-natale şi felul în care aceasta este tratată în societate; intrarea este gratuită pe baza tichetelor care se pot ridica de la Agenţia de Bilete a Teatrului.
        Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 18.30, în sala Teatrului, a fost programat primul spectacol din aceasta stagiune al secţiei Dramă, Piatra din casă, de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija, o comedie ce satirizează felul în care mica boierime din Moldova mijlocului de secol XIX transformă căsătoria într-un adevărat schimb.
        Biletele pot fi achiziţionate atât de la Agenţia de bilete a Teatrului, Str. Mihail Kogălniceanu nr.1, cât şi online, de pe site-ul www.teatruploiesti.ro. „(sursa Teatrul „Toma Caragiu „Ploieşti.
Program spectacole Teatrul TOMA CARAGIU în perioada 9 septembrie - 6 octombrie 2019 (vezi foto)
 
Foto:Teatrul „ Toma Caragiu ” Ploiesti