Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti organizează o serie de activităţi in memoria marelui actor

Miercuri, 21 august, se împlinesc 94 de ani de la naşterea marelui actor Toma Caragiu, cel care, timp de 12 ani, a condus instituţia ce astăzi îi poartă numele şi pe scena căreia a interpretat peste 30 de roluri. 

Cu această ocazie, Teatrul „Toma Caragiu” organizează o serie de activităţi care se doresc a fi o umilă reverenţă în faţa devotamentului său pentru arta scenei, în general, şi pentru scena ploieşteană, în special. 

În acest sens, de la ora 10.00, vă invităm să aducem împreună un omagiu la statuia actorului, aplasată în scuarul din vecinătatea teatrului, şi la bustul acestuia, din apropierea punctelor de acces în sala de spectacole. 

Pe parcursul întregii zile, cei interesaţi vor putea vizita, în foyer-ul principal al instituţiei, o expoziţie fotodocumentară prin intermediul căreia îl pot (re)descoperi pe Toma Caragiu în ipostaze mai puţin cunoscute publicului larg, într-o colecţie ce imortalizează o parte din marile sale roluri din spectacole jucate pe scena teatrului ploieştean sau a unor teatre bucureştene de renume. 

De asemenea, în foyer va rula un material video cu interviuri mărturii despre marele actor ale unor personalităţi teatrale – Horaţiu Mălăele, Florin Zamfirescu, Marin Moraru, Mihai Mălaimare, Mircea Diaconu. 

Vă aşteptăm să onorăm amintirea celui care şi-a pus ampreta asupra evoluţiei instituţiei noastre, într-o zi cu o semnificaţie aparte pentru cei care îl poartă încă în suflet pe Toma Caragiu. 

Sursa:Teatrul ” Toma Caragiu ” Ploiesti