Stagiunea „Prologul festivalului” - Recital 8  - ultimul recital al stagiunii

Stagiunea „Prologul festivalului” - Recital 8  - ultimul recital al stagiunii

SABIN V. DRĂGOI – 125 de ani de la naştere şi contemporanii săi interpretaţi de:

CORINA BOLOLOI (lect. univ. dr. la UNMB) – vioară, ANDREEA NOVAC (solistă ONB) – soprană, DIANA SPÂNU-DĂNILĂ – pian, MIHNEA ANTON DRĂGOI – pian

HORIA SABIN DRĂGOI - pian

 

Acţiuni culturale care marchează preluarea de către România a preşedinţie a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte, la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreţi şi recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii oferă la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare denumită „Prologul festivalului” şi în care propun întâlnirea cu mari maeştrii artişti şi secţiunea „Să ne cunoaştem compozitorii”, în care sunt prezentaţi compozitori români mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Al optulea recital al stagiunii este susţinut sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” şi îl aduce în prim-plan pe compozitorul Sabin V. Drăgoi, pentru a marca cei 125 de ani de la naştere. Lucrări ale celebrului compozitor vor fi interpretate de violonista Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi, de soprana Andreea Novac acompaniată la pian de doamna Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă şi de nepoţii marelui compozitor – pianiştii Prof. Mihnea Anton Drăgoi şi Prof. Horia Sabin Drăgoi.

Evenimentul este ultimul din stagiunea „Prologul festivalului”, urmând ca, în luna iulie, recitalurile, spectacolele şi expoziţiile de pictură să fie zilnice, pe întreaga perioadă din 3 iulie până pe 12 iulie, inclusiv.

Doamnele profesor Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi, Dr. Diana Spânu-Dănilă şi domnii profesori Mihnea Anton Drăgoi şi Horia Sabin Drăgoi sunt profesori invitaţi în cadrul cursurilor de măiestrie din Festivalul de arte, Horia Sabin Drăgoi ocupând şi funcţia de Preşedinte al festivalului, iar doamna Diana Spânu-Dănilă pe aceea de Director Artistic.

Acest ultim recital, ca toate cele din stagiune, este întregit de evoluţii ale unor tineri muzicieni din Bucureşti şi Câmpina.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani şi copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.