Stagiunea „Prologul festivalului” - Recital 7 – muzică, teatru şi pictură

Stagiunea „Prologul festivalului” - Recital 7 – muzică, teatru şi pictură cu participarea extraordinară a compozitoarei CARMEN PETRA-BASACOPOL

 

Lucrările celebrei compozitoare vor fi interpretate de MIRUNA ELENA VIDICAN – harpă, OANA SPÂNU-VIŞENESCU – vioară, DIANA SPÂNU-DĂNILĂ – pian

Actriţa LORETA NECULAI va realiza un moment de improvizaţie teatru:

 „Copiii cresc armonios prin artă, acum şi aici, acesta este TEATRUL!”

Vernisaj – artiştii MARIA POŞTEA şi BOGDAN GĂRGĂRIŢĂ

 

Acţiuni culturale care marchează preluarea de către România a preşedinţie a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte, la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreţi şi recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii propun la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare denumită „Prologul festivalului” şi în care propun întâlnirea cu mari maeştrii artişti şi secţiunea „Să ne cunoaştem compozitorii”, în care sunt prezentaţi compozitori români mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Al şaptelea recital al stagiunii este susţinut sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 16:30, la Casa de Cultură „Geo Bogza” şi o aduce în prim-plan pe mult apreciata compozitoare Carmen Petra-Basacopol. Lucrări ale celebrei compozitoare vor fi interpretate de harpista Prof. Drd. Miruna-Elena Vidican, de violonista Lect. Univ. Dr. Oana Spânu-Vişenescu şi de pianista Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă.

În deschiderea evenimentului se va vernisa expoziţia de pictură – tablouri cu peisaje - a tinerilor artişti Maria Poştea şi Bogdan Gărgăriţă. Expoziţia poate fi vizitată în foaierul Casei de Cultură „Geo Bogza” Câmpina din 11 mai până în 25 mai 2019.

Ca un element surpriză, evenimentul oferă un intermezzo de teatru improvizat de către doamna Prof. Dr. Loreta Neculai împreună cu un grup de peste 30 de elevi câmpineni şi bucureşteni, dornici de a învăţa această artă.

Doamnele profesor Drd. Miruna-Elena Vidican, Lect. Univ. Dr. Oana Spânu-Vişenescu, Dr. Diana Spânu-Dănilă, Dr. Loreta Neculai şi Maria Poştea sunt profesori invitaţi în cadrul cursurilor de măiestrie din Festivalul de arte.

Evenimentul este întregit de evoluţii ale unor tineri muzicieni din Bucureşti şi Câmpina.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani şi copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.