Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 5 cu participarea extraordinară a pianistului Viniciu Moroianu

Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 5 cu participarea extraordinară a pianistului Viniciu Moroianu

 

Acţiuni culturale care marchează preluarea de către România a preşedinţie a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte de la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreţi şi recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii propun la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare, pe care au denumit-o „Prologul festivalului” şi în care propun întâlnirea cu mari maeştrii artişti şi secţiunea „Să ne cunoaştem compozitorii”, în care sunt prezentaţi compozitori români mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Al cincilea recital al stagiunii este susţinut sâmbătă, 16 martie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură “Geo Bogza”. Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a pianistului prof. univ. dr. Viniciu Moroianu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi interpreţi ai muzicii lui Dinu Lipatti, compozitorul căruia îi este dedicat acest recital.

Dinu Lipatti s-a născut în 19 martie 1917 la Bucureşti şi a decedat în 2 decembrie 1950 la Geneva. Recitalul din 16 martie marchează cei 102 ani care au trecut de la naşterea muzicianului considerat unul dintre cei mai importanţi pianişti, la nivel internaţional, din secolul XX.

Evenimentul este întregit de evoluţii ale unor tineri muzicieni din Bucureşti, Ploieşti şi Câmpina, precum şi de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani şi copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.