Seară Ceaikovski la Filarmonica

Josu de Solaun vine din nou în faţa melomanilor prahoveni, de această dată pentru a interpreta Concertul nr. 2, în Sol major, op. 44, pentru pian şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski. Maestrul Radu Postăvaru şi orchestra simfonică au mai pregătit, în continuarea programului, Suita Simfonică „Raduz şi Mahulena”, de Josef Suk. Evenimentul va avea loc joi, 14 februarie 2019, începând cu ora 19.00.

Pianistul spaniol Josu de Solaun este câştigătorul Premiului I la secţiunea pian în cadrul Concursului Internaţional George Enescu – ediţia a XIII-a şi al celei de-a XV-a ediţii a Concursului José Iturbi, fiind invitat, în această calitate, să cânte în cadrul unor serii de concerte în lumea întreagă, având apariţii remarcabile la Bucureşti, Sankt Petersburg, Washington D.C., New York, Princeton, Londra, Paris, Leipzig, Taipei, Mexico City etc.

A cântat ca solist sub bagheta unor dirijori ca Bruno Aprea, Ramón Tébar, Justus Frantz, Francesco Angelico, Alvise Casellati, Marco de Prosperis, Yaron Traub etc. apărând alături de orchestre ca cea a Teatrului Mariinsky, a Filarmonicii La Fenice din Veneţia, a Filarmonicii George Enescu etc.

Josu de Solaun a absolvit studiile la Manhattan School of Music, unde principalii îndrumători au fost Nina Svetlanova şi Horacio Gutierrez. În Spania, unde a studiat până la vârsta de 17 ani, i-a avut profesori pe Ricardo Roca, Ana Guijarro şi pe Maria Teresa Naranjo. De-a lungul celor aproape 16 ani de studio în Statele Unite, el a beneficiat şi de îndrumarea foarte valoroasă a unor mentori precum lbert şi Miyoko Lotto, Joaquin Achucarro, Matti Raekallio, Edna Golandsky şi Jerome Lowenthal.

În prezent îmbină activitatea concertistică şi pe cea didactică la Houston State University, călătorind intens între New York şi Houston.

Biletele, în valoare de 20 de lei (adulţi), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenţia Teatrală şi online, pe www.filarmonicaploiesti.eu