Fiul celebrului tenor Placido Domingo,  compozitorul unui musical despre Dracula

 

Cântăreţul şi compozitorul Plácido Domingo Jr. a reuşit să îşi vadă visul împlinit, finalul anului trecut marcând premiera primului său musical, inspirat din faimosul roman ”Dracula” al lui Bram Stoker.

Musicalul „Vlad” este rezultatul iubirii pe care Plácido Domingo Jr. o poartă comediei muzicale. În anii ‘80 şi ’90, Plácido a participat ca spectator la show-uri precum „Evita”, „Cats”, „Fantoma de la Operă”, „Sunset Boulevard” sau „Mizerabilii” în Londra şi New York şi s-a îndrăgostit iremediabil de acest gen muzical.

În toamna anului 1999 în California, după naşterea fiicei sale Victoria, Placido Domingo Jr. şi soţia sa au decis să scrie împreună un musical. Artistul spune că încă de când a început să studieze compoziţie la conservatorul din Viena, la începutul anilor ’80, şi-a dorit să scrie o operă adevărată de la cap la coadă, şi nu doar cântece. Cel mai dificil i s-a părut să găsească o temă care să îl inspire şi care să fie universală în conştiinţa culturală a publicului.

Alegerea lui „Dracula” a fost unanimă. Tot ce mai lipsea era un element de surpriză şi o umanizare accentuată a personajului principal. Plácido Domingo Jr. spune că şi-a dorit ca vampirul să nu apară doar ca un monstru însetat de sânge, ci ca un erou. A muncit din greu pentru a reuşi să compună opera în aşa fel încât publicul să îl simpatizeze pe Vlad.

Astfel, după mai mult de un an şi jumătate de muncă intensă şi de multe ore petrecute la pian, a luat naştere musicalul „Vlad”.

Trailer musical ”Vlad”:  https://www.youtube.com/watch?v=V1SGX0lsN7k

Plácido Domingo Jr. recunoaşte că şi-ar fi dorit să pună în scenă musicalul de multă vreme, însă circumstanţele vieţii sale personale nu au fost favorabile.

Anul trecut, artistul a decis că a venit timpul pentru a-şi vedea visul realizat, aşa că „Vlad” a avut premiera la finalul lui 2018, a fost întâmpinat cu mult entuziasm din partea publicului. Aflând de legenda lui ”Dracula” care atrage tot mai mulţi urişti în ţara noastră, Placido Domingo Jr. nu exclude ideea de a le oferi spectactorilor din România şansa de viziona acest spectacol fascinant.

______________

Pe Plácido Domingo Jr. îl veţi putea vedea în premieră la Bucureşti pe 17 aprilie, într-un show de excepţie, alături de artişti naţionali şi internaţionali. Concertul va avea loc la Sala Palatului, iar artistul va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, într-o combinaţie de muzică clasică şi ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz şi un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcţie cu totul nouă.

Placido Domingo Jr. & Placido Domingo: https://www.youtube.com/watch?v=JI_OxljFe7c

Biletele au fost puse în vânzare le preţuri ce pornesc de la 70 lei şi pot fi achiziţionate de pe site-ul eventim.ro şi din magazinele partenere: Carrefour, Germanos, Orange, Vodafone, OMV, Muzica Store, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi Cinema Pro.