Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 3 cu participarea extraordinară a ansamblului cameral TRIO Mozaic

Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 3 cu participarea extraordinară a ansamblului cameral „TRIO Mozaic”

Romania la început de preşedinţie a Consiliului Europei

 

Stagiunea „Prologul festivalului” continuă cu participarea extraordinară a îndrăgitei formaţii camerale „TRIO Mozaic”, în Recitalul 3, pe 19.01.19, ora 17:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” Câmpina. Marele compozitor TIBERIU OLAH va fi prezentat în secţiunea „Să ne cunoaştem compozitorii”, iar tinerii muzicieni care vor interpreta o piesă compusă de domnia sa vor fi premiaţi de firma Aromes Noirs, în cadrul concursului ad-hoc al recitalului. Juriul va fi format din experimentaţii şi mult apreciaţii muzicieni ai ansamblului cameral „Trio Mozaic”.

Formaţia camerală „TRIO Mozaic”, care şi-a început activitatea în anul 1994, este formată din Oana Spânu-Vişenescu (vioară/violă), Diana Spânu-Dănilă (pian) şi Emil Vişenescu (clarinet).

Deosebit de performant, ansamblul cameral a fost invitat să participe la în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, incluzând Festivalul „George Enescu”, în cadrul căruia a avut numeroase apariţii.

Activitatea scenică include recitaluri în cadrul festivalurilor internaţionale de muzică nouă Meridian şi Săptămâna Muzicii Noi, în care sunt prezentate lucrări dedicate trio-ului de compozitorii români contemporani, la fiecare ediţie. Trio Mozaic a întreprins turnee de concerte în România, Elveţia şi în alte ţări europene.

În Prologul festivalului – Recital 3, TRIO Mozaic aduce pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina minunatele compoziţii ale unuia dintre excepţionalii noştri compozitori din secolul XX – TIBERIU OLAH. Experimentatul ansamblu cameral, TRIO Mozaic, ne va oferi oportunitatea de a aprecia măreţia muzicii româneşti inclusiv prin continuarea recitalului cu lucrările celebrului şi foarte apreciatului pe plan internaţional Dmitri Şostakovici.

În cadrul recitalului, vom asculta voci excepţionale ale copiilor de la Clubul Copiilor Câmpina,  tineri pianişti din Câmpina în interpretări solo sau pian la 4 mâini, iar copii şi liceeni din Bucureşti şi Ploieşti ne vor uimi cu virtuozitatea interpretărilor lor. De remarcat şi de apreciat, excepţionala pianistă Bianca Stănescu, elevă a Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti, fidelă recitalurilor din Prologul festivalului.  

Recitalurile stagiunii „Prologul festivalului” doresc să aducă alături mari maeştri ai muzicii şi tineri, foarte tineri discipoli. Pentru aceasta şi pentru a reuşi să continuăm seria de evenimente culturale, accesul în sală se face pe bază de bilete. Preţul unui bilet este 10 lei şi poate fi achiziţionat, fără comision pe site-ul https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/ , la email: festivaluldearte@gmail.com, la tel: 0722.322.247 sau, înainte cu o oră de recital, la intrarea în sală. Persoanele mai în vârstă de 60 de ani şi copiii sub 16 ani pot intra la recital gratuit.