Concert Extraordinar de Colinde  Ascendis Choir

 

Corul de Cameră Ascendis condus de dirijorul fondator al acestuia,Eduard Dinu, organizează în data de 20 decembrie 2018, începând cu ora 19:30, un minunat concert de colinde la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, str. General H.M. Berthelot 19.

Avându-l ca invitat şi pe faimosul contratenor Cezar Ouatu, tinerii muzicieni promit să vă încânte cu o muzică menită să vă aducă mai aproape spiritul Crăciunului.

„Va fi cel mai mare eveniment organizat de către Ascendis Choir, în cele şapte luni de la înfiinţare. Sperăm ca muzica noastră să umple sufletele celor prezenţi cu iubire şi linişte, făcând aceste sărbători mai frumoase şi conducându-ne pe toţi către un an nou mai bun şi prosper” (dirijorul Eduard Dinu)

Prezentatoarea evenimentului, va fi minunata actriţă Ada Condeescu.

Ascendis Choir sau Corul de Cameră Ascendis este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, aceștia fiind absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Ascendis Choir a luat naştere la iniţiativa dirijorului său Eduard Dinu, alături de care au stat un grup de studenţi şi apropiaţi, membri cu care acesta a colaborat pe parcursul a multor ani în ansamblurile în care a fost dirijor. Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a   lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale.

Încă din prima luna de la înfiinţarea ansamblului, acesta a susţinut un turneu în China, turneu în care Ascendis Choir a cântat pe scene importante din oraşele Beijing şi Shanghai, având un număr total de cinci concerte.

Stagiunea 2018 – Ascendis Choir

1)     Turneu organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român în China – oraşele Beijing şi Shanghai – 5 concerte în perioada 11 martie – 22 martie 2018.

Recital în cadrul unui eveniment privat organizat la Galeriile Artmark – Bucureşti – 14 aprilie 2018