CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR - DESCHIDEREA STAGIUNII 2018-2019

Filarmonica “Paul Constantinescu” deschide Stagiunea cu numărul 66 având-o invitată pe Mălina Ciobanu, una dintre cele mai  valoroase tinere violoniste ale României. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru. Programul cuprinde Concertul  în  Re  Major  op.  77,  pentru  vioară şi  orchestră şi Simfonia  a  IV-a,  în  mi  minor op. 98, ambele lucrări aparţinând compozitorului Johannes Brahms.

Născută la Iaşi, Mălina Ciobanu a început studiul viorii la vârsta de 7 ani, la Colegiul Naţional de Artă Octav Bancilă din oraşul natal. A studiat sub îndrumarea prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, iar din toamna anului 2017 este studentă a Academiei “Barenboim – Said” din Berlin, la clasa violonistei Mihaela Martin.

La 19 ani, Mălina are un repertoriu impresionant de premii şi concerte susţinute. A reuşit să impresioneze juriul la toate concursurile la care a evoluat, câştigând numeroase premii I şi premii speciale. Mai mult de 45 de distincţii vin să răsplătească un talent deosebit, dublat de o muncă tenace, perseverentă, a cărei finalitate este mereu performanţa. De asemenea, tânăra violonistă are un palmares strălucit, cu peste 100 de recitaluri şi concerte susţinute în România, Austria, Grecia, Italia, Elveţia, Germania. Recent, Mălina Ciobanu a susţinut un recital în cadrul Festivalului International Young Classic Europe (Germania), precum şi în cadrul evenimentelor Lipatti 100 (Italia), cu prilejul aniversării a 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti.

Programul serii cuprinde două compoziţii emoţionante care poartă semnătura Johannes Brahms: Concertul în Re major op.77  (dedicat lui Joseph Joachim şi considerat, în primă instanţă, “împotriva viorii” şi “împotriva orchestrei) şi Simfonia a IV-a (celebrul dirijor Felix Weingartner aprecia drept “supranatural” “înspăimântătorul conţinut sufletesc al acestei lucrări”).

Biletele, în valoare de 30 de lei – preţ fix, pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenţia Teatrală sau online, de AICI