“Caravana Filmelor TIFF” este la Ploiesti

Primăria Municipiului Ploieşti vă invită să participaţi, în perioada 14 – 16 septembrie a.c., la evenimentul  “Caravana Filmelor TIFF”.  Cu această ocazie, în cele trei seri, la Esplanada Palatului Culturii, pe ecranul uriaş al Caravanei, începând cu ora 21.00, vor avea loc proiecţii de film pentru public.

 

            Astfel, vineri, 14 septembrie a.c., weekend-ul se deschide cu controversatul Foxtrot

un ,,studiu temerar despre durere şi ce înseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată, inspirată de conflictul israeliano-palestinian, invită la introspecţie şi transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

 

            A doua seară, sâmbătă, 15 septembrie a.c., aduce pe ecranul Caravanei România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumuseţea sălbatică a României într-o manieră complexă şi autentică..

 

            În ultima seară, duminică, 16 septembrie a.c, ploieştenii sunt aşteptaţi la Aniversarea,  a şaptea producţie regizată de Dan Chişu, cu o distribuţie impresionantă, a cărei  premiera mondială a avut loc chiar la TIFF.

 

            Un proiect cu tradiţie al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, “Caravana Filmelor TIFF”  se află la cea de a noua ediţie, cu peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut. Intrarea este liberă pentru toate filmele din program.  

 

            “Caravana Filmelor TIFF” este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.