Corul de Cameră Ascendis  a susţinut joi, 2 august, un concert extraordinar pe scena Ateneului Român

Corul de Cameră Ascendis condus de tânărul dirijor Eduard Dinu a susţinut joi, 2 august, un concert extraordinar pe scena Ateneului Român, alături de London School Symphony Orchestra. Concertul s-a desfăşurat în cadrul festivalului „Vară Magică”, festival ce se află la ediţia a VII-a.
          Ascendis Choir se află la prima apariţie pe scena Ateneului Român, o scenă pe care orice artist visează să păşească la un moment dat în carieră. Prin acest concert, tinerii muzicienii ai Corului de Cameră Ascendis au reuşit o nouă realizare într-un timp extraordinar de scurt de la lansarea ansamblului, iar viitorul sună promiţător.
          London Schools Symphony Orchestra este formată din elevi din diferite şcoli londoneze şi a evoluat sub conducerea directorului său artistic, dirijorul şi compozitorul Peter Ash. Muzicienii au interpretat în prima parte a concertului un program cu opusuri atractive din repertoriul de secol XX. Programul a fost întregit, în partea a doua, de Planetele de Gustav Holst în care, la final, s-a alăturat orchestrei Corul Ascendis, condus de Eduard Dinu:
 

"Am fost contactaţi direct de către dirijorul Peter Ash. Acesta ne-a văzut pe internet, a ascultat ansamblul nostru, i-a plăcut ceea ce facem. Ne-am înţeles foarte bine. Intervenţia noastră este în finalul lucrării scrise de Gustav Holst, Planetele. Noi încheiem, practic, evenimentul din această seară. Va fi un moment interesant, deoarece corul va cânta din culise."

(interviu realizat de către Ana Diaconu, reporter Radio România Muzical)