Maestrul Walter Hilgers revine joi, 3 mai 2018, la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Paul Constantinescu”

Maestrul Walter Hilgers revine joi, 3 mai 2018, la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” pentru a vă oferi o nouă seară de poveste, în compania muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart. Invitată va fi pianista Emanuela Profirescu, unul dintre cei mai complecşi solişti români ai momentului.

          Programul, care va începe la ora 19.00, va cuprinde Concertul în La major, nr. 23, K.V. 488 pentru pian şi orchestră, Uvertura la „Idomeneo”, K.V. 36 şi Simfonia nr. 41, în Do major, K.V. 551, „Jupiter”, toate lucrările aparţinând prodigiosului compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart.  Deşi a murit foarte tânăr, la 35 de ani, Mozart a lăsat o moştenire impresionantă: 41 de simfonii, 27 concerte pentru pian şi orchestră, 7 concerte pentru vioară şi orchestră, concerte pentru clarinet, pentru harpă şi flaut, pentru corn şi orchestră, 2 simfonii concertante, divertismente, serenade, 6 cvartete pentru coarde dedicate lui Haydn, sonate pentru pian, sonate pentru vioară şi pian, triouri pentru vioară, violoncel şi pian, 17 opere etc.

          În prima parte a serii o veţi putea asculta pe Emanuela Profirescu, ce va interpreta cu eleganţă Concertul în La major pentru pian şi orchestră, lucrare care se potriveşte perfect stilului său cald, de o sensibilitate aparte. Programul continuă cu uvertura operei „Idomeneo”, a cărei premieră a avut loc la München, în ianuarie 1781, pentru a se încheia cu Simfonia Jupiter, ultima compusă de Mozart şi considerată o capodoperă. Este o lucrare încărcată de nobleţe şi grandoare, despre care cineastul Woody Allen afirma că  “este dovada că Dumnezeu există”.

          Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student şi pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti, de la Agenţia Teatrală şi, online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu