Proiect educaţional Ferestre deschise spre cer – Icoane pe sticlă

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, în perioada 23 aprilie  – 23 mai 2018, proiectul educaţional “Ferestre deschise spre cer – Icoane pe sticlă. Ce povestesc icoanele? Imagine şi cuvânt”. Acest workshop a devenit o tradiţie, fiind iniţiat în anul 2007. Activităţile se vor desfăşura la Colegiul Naţional “Jean Monnet” Ploieşti, partener în cadrul acestui proiect, la clasele a III-a A, a III-a C şi a II-a E. Obiectivele acestui proiect sunt  familiarizarea copiilor participanţi cu tehnica realizării icoanelor pe sticlă, stimularea creativităţii elevilor şi promovarea artei tradiţionale româneşti.

În cadrul acestor ateliere educaţionale, care vor avea loc în zilele de 23 aprilie, 7 şi 14 mai la clasa a III-a C, 24 aprilie, 8 şi 15 mai la clasa a II-a E şi 25 aprilie, 9 şi 16 mai la clasa a III-a A, artistul plastic Mihaela Laslo va susţine prelegeri despre tehnica iconografiei şi despre povestea icoanelor pe sticlă, îndrumându-i pe copii în realizarea acestor obiecte.

Proiectul se va finaliza cu organizarea a trei expoziţii cu icoanele realizate, ale căror vernisaje vor avea loc în zilele de 17, 18 şi 23 mai. În cadrul expoziţiilor, icoanele vor fi sfinţite de un reprezentant al bisericii. 

foto:Casadecultura.ro