Programul Filarmonicii „Paul Constantinescu„ Ploieşti  din următoarea perioadă va suferi schimbări
Deşi am început stagiunea cu numărul 71 optimişti, cu multă încredere în noi şi în ideile noastre, nerăbdători să împărtăşim cu dumneavoastră proiectele şi surprizele pe care vi le-am pregătit şi, cel mai important, să ne bucurăm împreună de concerte şi festivaluri extraordinare, invitaţi de mare rang şi programe îndrăzneţe, ne vedem în situaţia în care o parte dintre planurile noastre să nu părăsească niciodată biroul în care aşteptau să le vină rândul să urce pe scenă şi să prindă viaţă, iar multe dintre concerte să sufere modificări radicale.
Sfârşitul acestui an este mai dificil şi mai auster ca niciodată, bugetul ţării trecând printr-o perioadă de criză. 
Din păcate acest lucru afectează toate domeniile, inclusiv arta şi educaţia, două elemente definitorii pentru viitorul unui popor. Pablo Picasso spunea că „arta purifică sufletul de praful vieţii de fiecare zi”, iar atunci când arta are de suferit, viaţa noastră trece printr-o adevărată furtună de nisip. 
Severitatea măsurilor luate în scopul reducerii cheltuielilor şi-au pus amprenta în egală măsură şi pe sectorul cultural, în special asupra instituţiilor de cultură. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea şi vom încerca să ne sprijinim reciproc pentru a depăşi obstacolele ce se ivesc. 
Întotdeauna arta şi muzica au reuşit să răzbească în perioade de război, revoluţii, crize economice, calamităţi, epidemii sau pandemii, şi avem încredere că şi această încercare ne va întări, ne va face să fim şi mai dornici de proiecte noi, mai înţelepţi şi mai nerăbdători de a crea frumos.
Ne cerem iertare în faţa dumneavoastră deoarece, îndependent de voinţa noastră, nu vom reuşi să ne respectăm angajamentele luate faţă de publicul nostru şi nu în ultimul rând faţă de invitaţii noştri. 
Vor fi afectate spectacolele programate pentru perioada următoare, inclusiv evenimentele festive din luna decembrie. Vă promitem că vom căuta cele mai bune soluţii prin care dumneavoastră să aveţi cel mai puţin de suferit în această perioadă şi sperăm că veţi rămâne alături de noi. Aşa cum zice proverbul: „împreună la bine şi la greu”.
Vă vom ţine la curent cu fiecare schimbare care se va anunţa şi aveţi încredere în noi că ne vom folosi de toate resursele de care vom dispune, multe ori puţine, pentru a duce mai departe crezul lui George Enescu: „Ceea ce e important în artă e să vibrezi tu însuţi şi să-i faci şi pe alţii să vibreze”.
Sursă:Comunicat   Filarmonica „Paul Constantinescu„ Ploieşti