Ploieşti Jazz Festival - Un răsărit muzical ce se apropie rapid

 Încă mai simţim ecourile entuziasmului şi magiei jazz-ului de la ultimul nostru anunţ, şi suntem mai aproape de începerea celei de-a XVIII-a ediţii a Ploieşti Jazz Festival. Cu doar o săptămână rămasă până la inaugurarea oficială a evenimentului, vă reamintim despre seria de concerte şi artiştii de excepţie care vor încununa această ediţie.

Deschiderea oficială - 25 octombrie:

Începem festivalul cu o seară plină de eleganţă şi swing! De la ora 19.00, sala Ion Baciu se va umple de muzica inconfundabilă a formaţiei New Vegas Show, acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Ploieşti sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. La ora 21.00, pregătiţi-vă pentru un concert de excepţie: Swinging Voices & Jazz Notes, într-o colaborare memorabilă a Corului Filarmonicii cu Ploieşti Trio Jazz, sub conducerea muzicală a lui Eduard Dinu.

Clasic la Puterea a Treia - 26 octombrie:

A doua zi de concerte ne aduce ansamblul Violoncelissimo, în turneul naţional Clasic la Puterea a Treia, ediţia a V-a, cu oprire la Ploieşti, la Sala Coloanelor a Palatului de Cultură, începând cu ora 17.30. Seara continuă cu reprezentaţiile fabuloase ale ansamblurilor Antonio Faraò Trio (ora 19.00) şi Giovanni Mirabassi Quartet (ora 21.00), la Filarmonica Ploieşti.

Zi de workshop şi două experienţe inedite - 27 octombrie:

Ziua de 27 octombrie debutează cu un workshop special dedicat suflătorilor – „Be stronger in jazz and stronger in life” cu Don Braden – saxofon şi flaut, de la ora 11:00, la Palatul Culturii. Seara promite să fie memorabilă, cu două experienţe muzicale extravagante: Omar Sosa Quarteto AfroCubano şi China Moses&The Vibe Tribe, începând cu orele 19.00, respectiv 21.00, în sala Filarmonicii.

„Tetrismatic” şi „Earth, Wind & Wonder” - 28 octombrie:

Seria de concerte continuă cu minunatul proiect „Tetrismatic”, oferit de Cătălin Milea Quartet, de la ora 19.00, şi va continua cu „Earth, Wind & Wonder” alături de Don Braden Quartet, începând cu ora 21.00, în incinta Filarmonicii Ploieşti.

Final grandios - 29 octombrie:

Ultima seară a festivalului se anunţă a fi una de excepţie. De la ora 19.00, scena Filarmonicii va răsuna sub acordurile saxofonului lui Rick Margitza Quartet, iar de la ora 21.00, Roberto Fonseca Trio va încheia această sărbătoare muzicală a Ploieştiului, ce adună 54 de ani de istorie şi peste 100 de ore de muzică în interpretarea a 15 trupe şi formaţii.

Vă aşteptăm cu drag în perioada 25-29 octombrie, la Ploieşti Jazz Festival, un eveniment de referinţă în peisajul cultural al oraşului şi al ţării. Veţi fi martorii unor momente muzicale de neuitat!

Pentru informaţii complete şi rezervări, accesaţi jazzploiesti.rofilarmonicaploiesti.ro sau urmăriţi-ne pe reţelele de socializare.

Let the jazz rhythms take over!

Sponsori şi parteneri: Actemium, BES Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Conpet, Cofetăriile Delice, Dent Estet, Dulcelle, Medlife – Spital Lotus, Şcoala de Flori, AFI Ploieşti, Agerpres, Antena 3 Ploieşti, Apazol Trans, Librăriile Cărtureşti, Compas Coffee, Generali, Industrial GP, Le Bonbon, Pecef Tehnica, Ploieştii.ro, Porsche Bucureşti Vest 2, Radio România Cultural, Radio România Muzical, INFO PLOIEŞTI CITY,RNTV, Observatorul Prahovean, Actualitatea Prahoveană, Rotary Club Ploieşti, Asociaţia ”Un Strop de Fericire”, Teatrul ”Toma Caragiu”, The Fable, Tymbark, Uniunea Elenă din România, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, ArteFapte, Ziarul Prahova. Prahova Business, Telegrama.

Contact: Filarmonica Paul Constantinescu Ploieşti, Anton Pann nr. 5, Ploieşti, 107071

Casa de bilete: + 40 344 802 782

Despre Ploieşti Jazz Festival:

Ploieşti Jazz Festival este un eveniment muzical de prestigiu, ce aduce în fiecare an în inima Ploieştiului artişti de talie naţională şi internaţională. Festivalul este organizat sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, în parteneriat cu Primăria Ploieşti. Evenimentul propune o serie de concerte memorabile pentru a oferi publicului iubitor de jazz o experienţă muzicală de neuitat.